Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Αγία Μεγαλομάρτυρα Χριστίνα +24 Ιουλίου

Η Αγία μεγαλομάρτυς Χριστίνα, καταγόταν από την Τύρο της Συρίας και ήταν κόρη του στρατηγού Ουρβανού και άθλησε περίπου το 200 μ.Χ. 
Ο πατέρας της Αγίας, της έχτισε έναν πύργο και την έβαλε μέσα σ' αυτόν. Μάλιστα κατασκεύασε αγάλματα των ειδώλων και την διέταξε να θυσιάσει σ' αυτά. 
Εκείνη όμως τα έκανε όλα κομμάτια. 
Γι' αυτές της τις πράξεις, η Αγία Χριστίνα υποβλήθηκε σε βασανιστήρια από τον ίδιο της τον πατέρα και μετά
φυλακίστηκε!!! 
Στην φυλακή την άφησαν νηστική για να πεθάνει από την πείνα. Όμως, Άγγελος Κυρίου της πήγαινε τροφή και της θεραπεύτηκαν όλες της οι πληγές. 
  Μετά την έριξαν στην θάλασσα, όπου και εκεί έλαβε το Άγιο Βάπτισμα από τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό μας και Άγγελος Κυρίου την έβγαλε στην στεριά. 
Μόλις έγινε γνωστό ότι είχε σωθεί, ο πατέρας της διέταξε και την έκλεισαν πάλι στην φυλακή. Την νύχτα που ακολούθησε ο πατέρας της πέθανε και την θέση του στο αξίωμα του στρατηγού την πήρε κάποιος ονόματι Δίων. 
Αυτός οδήγησε την Αγία στο δικαστήριο. Εκεί η Αγία ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Τότε, ο στρατηγός οργίστηκε και διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων πολλοί πίστεψαν στον Χριστό. Μετά το Δίωνα ανέλαβε κάποιος Ιουλιανός. 
Αυτός έριξε την Αγία Χριστίνα μέσα σε πυρακτωμένη κάμινο, σε ένα κλουβί με φίδια δηλητηριώδη, τα οποία αντί να την δαγκώσουν της έγλυφαν τα πόδια με ευσπλαχνία, μετά της έκοψαν τους μαστούς από όπου χύθηκε γάλα αντί για αίμα και της έκοψαν και την γλώσσα. 
Όλα αυτά τα μαρτύρια τα υπέμεινε με καρτερία και μεγάλο θάρρος. Στο τέλος, χτυπώντας την με κοντάρια, παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο.


Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:

Ἦχος πλ. α'. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Τοῦ πατρός σου τὴν πλάνην λιποῦσα ένδοξε, τῆς εὐσεβείας ἐδέξω τὴν θείαν ἔλλαμψιν, καὶ νενύμφευσαι Χριστῷ ὡς καλλιπάρθενος- ὅθεν ἠγώνισαι στερρῶς, καὶ καθεῖλες τὸν ἐχθρόν, Χριστίνα Μεγαλομάρτυς. Καὶ νῦν ἀπαύστως δυσώπει, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.