Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πλοίο-εκκλησία!

Το «Prince Saint Vladimir» είναι ένα παλιό σκάφος, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια επιπλέουσα εκκλησία, στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση άτομα σε απομακρυσμένες περιοχές κατά μήκος του ποταμού Βόλγα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη πλωτή εκκλησία στον κόσμο,έχουν χτιστεί πολλές από κοινότητες που ζουν στο νερό, αλλά το «Prince Saint Vladimir» είναι το πρώτο αυτοκινούμενο παρεκκλήσι!
Κατασκευάστηκε το 2004 και έχει τη δυνατότητα να φτάσει ακόμη και σε ρηχά νερά, έτσι ώστε όλοι οι λαοί της περιοχής Volvograd να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια εκκλησία. Η πλωτή εκκλησία ξεκίνησε το ταξίδι της στις 13 Σεπτεμβρίου 2010 και θα ταξιδέψει περίπου 3.000 χιλιόμετρα κατά μήκος των ακτών του Βόλγα, από τις εκβολές του ποταμού μέχρι τη Μόσχα. Θα κάνει στάσεις σε πόλεις και μικρές κοινότητες κατά μήκος των ακτών, επιτρέποντας την πρόσβαση των ανθρώπων σε λείψανα οκτώ μεγάλων αγίων της Ρωσίας. Μαζί με το πλήρωμα και τον καπετάνιο, ένας ιερέας θα είναι μαζί για να τελεί την Θεία Λειτουργία σε κάθε στάση.


link

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.