Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εορτασμός Αγίου Θαλλέλαιου, στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης (+20 Μαΐου 2011)

Από τον Εσπερινό του Αγίου
Ένας από τους 22 γνωστούς Αγίους Αναργύρους είναι και ο Άγιος Θαλλέλαιος ο οποίος προσέφερε εντελώς δωρεάν τις ιατρικές του υπηρεσίες στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Η εικόνα του Αγίου βρίσκεται στο γραφικό ξωκλήσι του Άη Γιωργιού και της Αγίας Άννας, κοιμητηρίου του Παλιού χωριού της Σαντορίνης.

Η χάρη του Αγίου είναι μεγάλη και στην τοπική μας κοινωνία, αφού τα θαυμαστά σημεία είναι γεγονότα και πράξεις σ΄ αυτούς που αναζήτησαν με βαθιά πίστη την βοήθειά του.



Ακολουθεί ανάλογο φωτογραφικό μας υλικό από τον σημερινό εορτασμό του Αγίου Θαλλέλαιου (20 Μαΐου 2011) και ευχόμαστε στις ευλογημένες ψυχές που φέρουν το Άγιο όνομα του: 
Χρόνια Πολλά και Τρισευλογημένα, γεμάτα από Υγεία Ευτυχία και Χαρά, αλλά και γενικότερα στις οικογένειές τους και σ΄ όλο τον κόσμο.

Μετά το πέρα της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λόγω Παρασκευής (νηστεία) η παραδοσιακή πανήγυρη, από Σαντορινιούς τοματοκεφτέδες, ελιές, τομάτες, Φανουρόπιτα και ντόπιο κρασί.

Επίσης υπήρχε και το παραδοσιακό μας «κουφέτο» επεξεργασμένες αμυγδαλόψιχες με μέλι.














Πηγή: Αρμενιστής

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.