Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

Εορτασμός Κυριακής Θ΄ Ματθαίου, Φλώρου & Λαύρου, Αν. λειψ. Οσίου Αρσενίου εν Πάρω στην Παναγιά την Επισκοπή Σαντορίνης 18.8.2019

Σήμερα Κυριακή Θ΄ Ματθαίου, παράλληλα εορτάζουμε τους Αγίους Φλώρο και Λαύρο που ήταν δίδυμα αδέλφια, οι οποίοι ήταν άρρηκτα ενωμένοι δια της θερμής πίστεως και αγάπης που είχαν προς τον Σωτήρα Χριστό.
Επίσης εορτάζει και ο  Όσιος Αρσένιος εν Πάρω. 
Στο σημερινό Ευαγγέλιο ο Ιησούς υποχρέωσε τους μαθητές του να μπουν στο καΐκι και να πάνε να τον περιμένουν στην απέναντι όχθη, ωσότου αυτός διαλύσει τα πλήθη. 
Αφού τους διέλυσε, ανέβηκε μόνος του στο βουνό
να προσευχηθεί. 
Όταν βράδιασε ήταν μόνος του εκεί. 
Στο μεταξύ το καΐκι βρισκόταν κιόλας στη μέση της λίμνης και το παίδευαν τα κύματα, γιατί ήταν αντίθετος ο άνεμος. 
Κατά τα ξημερώματα, ήλθε ο Ιησούς κοντά τους περπατώντας πάνω στη λίμνη
Οι μαθητές, όταν τον είδαν να περπατάει πάνω στη λίμνη, τρόμαξαν· έλεγαν πως είναι φάντασμα κι έβαλαν τις φωνές από το φόβο τους. 
Αμέσως όμως ο Ιησούς τους μίλησε και τους είπε: «Θάρρος! Εγώ είμαι· μη φοβάστε.» 
Ο Πέτρος του αποκρίθηκε: «Κύριε, αν είσαι εσύ, δώσε μου εντολή να έρθω κοντά σου περπατώντας στα νερά». 
Κι εκείνος του είπε: «Έλα». 
Κατέβηκε τότε από το πλοίο ο Πέτρος κι άρχισε να περπατάει πάνω στα νερά για να πάει στον Ιησού. 
Βλέποντας όμως τον ισχυρό άνεμο φοβήθηκε, κι άρχισε να καταποντίζεται· έβαλε τότε τις φωνές: «Κύριε, σώσε με!» Αμέσως ο Ιησούς άπλωσε το χέρι, τον έπιασε και του λέει: «Ολιγόπιστε, γιατί σε κυρίεψε η αμφιβολία;» 
Και μόλις ανέβηκαν στο καΐκι κόπασε ο άνεμος. 
Τότε όσοι ήταν στο καΐκι ήρθαν και τον προσκύνησαν λέγοντας: 
«Αληθινά, είσαι ο Υιός του Θεού!» 
Μετέπειτα αφού διασχίσανε τη λίμνη, ήρθαν στην περιοχή της Γεννησαρέτ. 

    Ο σημερινός εορτασμός που θα δείτε στη συνέχεια έγινε στο Θηραϊκό Προσκύνημα της Παναγίας της Επισκοπής στη Σαντορίνη μέσα σε πλήθος κόσμου από τον εφημέριο του προσκυνήματος παπά-Ανάργυρο.

Τα ιερά αναλογία διακόνησαν οι παρευρισκόμενοι ιεροψάλτες κατά την ημέρα αυτή, οι οποίοι λάμπρυναν τον Κυριακάτικο εορτασμό από πλούσιες βυζαντινές και μελωδικές αποδόσεις των εκκλησιαστικών ύμνων της ημέρας. 
Μάλιστα πέρα από τους τοπικούς μας ιεροψάλτες, παρευρέθησαν και δύο βυζαντινοί μελωδοί που είναι και παιδιά του παπά- Ανάργυρου, καθώς και ο συγχωριανός Γυναικολόγος Γιάννης Αργυρός, του οποίου απλά φέρουμε την συνωνυμία και συνεπωνυμία.  
   Παράλληλα είχαμε και το μνημόσυνο των τριών ετών του συγχωριανού φίλου και "αδελφού"  του αειμνήστου δασκάλου Αρτεμίου Αργυρού, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πριν 3 έτη στις 19 Αυγούστου.
Η μνήμη του να είναι αιώνια στη Βασιλεία του Θεού.             
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από την Κυριακή Θ΄ Ματθαίου, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο!Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Παναγιά την Επισκοπή του  Παλιό Χωριό ή Μέσα Γωνιά - Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης!

Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός 15νταύγουστου στην Παναγιά την Επισκοπής Σαντορίνης 2019


 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εσπερινός 15νταυγούστου 2019 στην Παναγιά την Επισκοπή της Σαντορίνης


 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Προετοιμασία πανήγυρης το πρωί από φάβα και φασόλια στην Παναγιά την Επισκοπή της Σαντορίνης 14.8.2019 Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.