Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ενθρόνιση Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου

Σήμερα 19.4.2019 και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αρκετών Μητροπολιτών.
Η επίσημη υποδοχή από τις τοπικές αρχές πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης κι αμέσως μετά με πομπή κατευθύνθηκαν στον ιερό μητροπολιτικό ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς
Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτης
Φιλόθεος Θεοχάρης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.
Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, μετέφερε την ευχή και ευλογία του Πατριάρχη για την διακονία του νέου Μητροπολίτη. 
Αμέσως μετά, ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στον λόγο του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «στο πρόσωπο του Επισκόπου βλέπουμε το πρόσωπο του Χριστού».
Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως προσφώνησε και καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγγελλος της Μητροπόλεως και στην συνέχεια ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άργους Ορεστικού της Μητροπόλεως Καστορίας Πρωτοπρεσβύτερος Λεωνίδας Μπάρδος, ενώ εκ μέρους της Πολιτείας χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.
Κατόπιν ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος στον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Έρχομαι ανάμεσα σας σταλμένος από την Εκκλησία όχι για να παρουσιάσω τον εαυτό μου ούτε για να καταπλήξω την διάνοια σας με θεωρητικές γνώσεις, αλλά για να προσφέρω τον λόγο του Ευαγγελίου. 
Έρχομαι ως πατέρας και γνήσιος αδελφός σας, ως πνευματικός ιατρός, αφού η μητέρα μας Εκκλησία είναι το μέγα θεραπευτήριον». 
Ευχαρίστησε, τον Μητροπολίτη Καστορίας, τον Αρχιεπίσκοπο και τα Σεπτά μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την στήριξή τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αποστολή του στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ενώ ζήτησε τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, των Ιεραρχών, κλήρου και λαού, για «να δικαιώσει τις προσδοκίες της Εκκλησίας». 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «η θύρα της Μητροπόλεως και η καρδιά μου θα είναι ανοιχτή για όλους».





Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες – Βίντεο : prlogos.gr
https://www.dogma.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.