Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Εορτασμός Αγίου Θαλλελαίου, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, Ανακομιδή και μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο Καμάρι της Σαντορίνης 20.5.2018

Σήμερα Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου  η Εκκλησία μας τιμά τον Ανάργυρο Ιατρό  Άγιο Θαλλέλαιο την Ανακομιδή και μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού την Αγία Λυδία την Φιλιππησία  αλλά και άλλους Αγίους της ημέρας αυτής. 
Ο σημερινός Κυριακάτικος εορτασμός έγινε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Καμάρι της Σαντορίνης, αντί στο κοιμητήριο της Αγίας Άννης όπως γινόταν κάθε χρόνο, όπου έφεραν την εικόνα του Αγίου Θαλλελαίου για τον εορτασμό της ημέρας.
Ο Άγιος  Θαλλέλαιος είναι ένας από τους 22 γνωστούς Αγίους Αναργύρους, προσφέροντας δωρεάν τις ιατρικές του υπηρεσίες στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε περιφορά των εικόνων, στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από, τυρί με ψωμί, ντοματούλα, κουφέτο Σαντορίνης, κέικ καθώς και το παραδοσιακό μας αρωματικό κρασί!
 Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από τον εορτασμό του Αγίου Θαλλελαίου μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.

Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα

   Δείτε το βίντεο!


Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης   

Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής


 

 

 

 

 

Κλικ εδώ.  Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Θαλλέλαιου στη Νάουσα της Πάρου! 

 

 


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Θαλλελαίου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 20.5.2016 

 


 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Θαλλελαίου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 20.5.2015 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Θαλλέλαιου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 20.5.2014

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Θαλλέλαιου, στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 20 Μαΐου 2012

 

 Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Θαλλέλαιου το 2011
 


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.