Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Πτωχοκομείο Έξω Γωνιάς Θήρας & Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την ενορία του Βόθωνα 12ος 2017

Ημέρες γιορτής και αγάπης διανύουμε, και γύρω μας υπάρχουν συνάνθρωποι που διψούν για ένα ζεστό χαμόγελο και λίγη στοργή.
Μέσα σ΄ αυτό το πλήθος είναι και τα Γηροκομεία που φιλοξενούν υπέργηρα άτομα, άτομα που χρήζουν ειδικής φροντίδας, αλλά και της δικής μας ανάγκης.
Στην Σαντορίνη έχουμε το μοναδικό Πτωχοκομείο - Γηροκομείο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης και σε τρία χρόνια κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας, δηλαδή,
έναν ολόκληρο αιώνα γεμάτα από αγωνία για την μέχρι και σήμερα λειτουργικότητά του.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι η ανέγερσή του έγινε από αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και 22 Ιουλίου του 1920 ιδρύθηκε το Πτωχοκομείο από το υπέργηρο τότε ζευγάρι, Ευθύμιο και Θεοδοσία Αναπλιώτου και εγκαινιάσθηκε στις 1.1.1922.

Από τότε μέχρι και σήμερα είναι μεγάλος ο αγώνας που καταβάλουν για την λειτουργικότητά του.
Το φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Πτωχοκομείο Θήρας" συντηρείται κυρίως από δωρεές και από την ταπεινή είσπραξη των μισθωμάτων ακινήτων, έτσι ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των ηλικιωμένων, αλλά και τις δυσβάστακτες οφειλές προς το Δημόσιο όπως: ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος που ανέρχονται στο ετήσιο ποσό των 30.000€ περίπου.
Είναι μεγάλη η προσφορά των απλών κατοίκων του νησιού, οι οποίοι μέσα από το υστέρημά τους βοηθούν ανάλογα το χώρο αυτό.....

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος, κ. Λουκάς Βελώνιας μας ανάφερε επιγραμματικά την καθημερινή αγωνία που βιώνουν για την λειτουργικότητά του, όπως άλλωστε μπορείτε να ακούσετε στο 2ο βίντεο της παρούσας αναρτήσεως, από Σαντορινιούς που δείχνουν την αγάπη τους έμπρακτα και αρκετοί εξ΄ αυτών ακόμη και από το υστέρημά τους!
Συχνά - πυκνά και κατά τις ημέρες που διανύουμε, πραγματοποιούνται επισκέψεις αγάπης στο χώρο αυτό.
Μέσα στις ομάδες αυτές ήταν και η ενορία του Βόθωνα της Σαντορίνης, με επικεφαλή τον εφημέριό της τον Παπά - Κώστα,  η οποία διοργάνωσε μια όμορφη εορταστική επίσκεψη στα υπέργηρα άτομα του Γηροκομείου της ομώνυμης περιοχής, το βράδυ της Πέμπτης 28ης Δεκεμβρίου 2017, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές στους παππούδες αλλά και τις γιαγιάδες του ιδρύματος.  
Το μήνυμα της ενανθρώπησης του Χριστού, ζέστανε τις καρδιές όλων των παρευρισκομένων με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. 
Η χαρά των Χριστουγέννων ας μείνει μέσα στην ψυχή μας για ένα Ευλογημένο 2018.
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από την επίσκεψη αγάπης, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας. 

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα
  Δείτε το βίντεο Νο1!!! χριστουγεννιάτικα κάλαντα

 Δείτε το βίντεο Νο1!!! αναφορά κ. Βελώνια για την προσφορά των κατοίκων από κατοίκους της Σαντορίνης για την λειτουργικότητα του Γηροκομείου Θήρας!

Βάλτε λίγο περισσότερο ήχο για να ακούσετε την περιγραφή από τον κ. Βελώνια

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από το Βόθωνα της Σαντορίνης!

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης

 Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από Δημοτική Μπάντα Δήμου Θήρας στο Γηροκομείο & το Χριστουγεννιάτικο Χωριό 17.12.2016 

 

 

 

Κλικ εδώ. Διάπλους φιλανθρωπίας στις Κυκλάδες! Στο επίκεντρο η ιατρική περίθαλψη των άπορων γερόντων του Πτωχοκομείου της Σαντορίνης

 

 

 

 

 

 Κλικ εδώ. Γηροκομείο Έξω Γωνιάς Σαντορίνης! Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2013 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Θεοδοσίας στο Γηροκομείο της Έξω - Γωνιάς Σαντορίνης 29 Μαΐου 2013 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Ευθυμίου στο Γηροκομείο Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης 19 & 20.1.2014

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από το Βόθωνα της Σαντορίνης!Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.