Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Παναγία η Επισκοπή της Σαντορίνης! Μνήμη κλοπής των εικόνων 2.6.2017

Την Πέμπτη το βράδυ 1.6.2017 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στο προσκύνημα του Ι.Ν. της Παναγίας Επισκοπής για την ημέρα μνήμης - κλοπής των εικόνων της Παναγιάς της Επισκοπής που έγινε στις 2 Ιουνίου του 1982.....
Παράλληλα έχουμε και τον εορτασμό του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και του Αγίου Κωνσταντίνου του Νεομάρτυρα του εξ Αγαρηνών.
Έτσι λοιπόν πριν από 35 χρόνια στην Μέσα Γωνιά της Σαντορίνης έγινε μια μεγάλη  κλοπή, που μέχρι και σήμερα, σημάδεψε και τραυμάτισε βαριά την τοπική μας κοινωνία.  
Από τον Ιστορικό Βυζαντινό Ιερό Ναό της Παναγίας Επισκοπής εκλάπησαν 26 σημαντικές εικόνες μεγάλης Ιστορικής και Πνευματικής Αξίας για το νησί της Σαντορίνης.  
Δυστυχώς οι έρευνες μέχρι και σήμερα απέβησαν  άκαρπες, αλλά ο κρυφός πόθος του κάθε Σαντορινιού είναι να αξιωθεί και να τις δει πάλι στο φυσικό τους χώρο.
Σήμερα όμως κοιτάζοντας αμήχανα το τέμπλο του ναού, ο νους μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, και η καρδιά μας να   ραγίζει αφού τα ιερά μας κειμήλια δεν βρίσκονται πλέον στη θέση που τους αξίζει….
Ανάμεικτα παραμένουν τα συναισθήματα των ευλαβών προσκυνητών......

Γιατί  να επιτρέψει ο Θεός να γίνει αυτό το κακό στον τόπο μας;
Στη σιωπηρή αυτή σκέψη έρχεται και η ανάλογη βουβή απάντηση.
Μεγάλο το Μυστήριο της Παιδείας του Θεού!
    Με αφορμή των γεγονότων αυτών, ένας από τους ενδιαφερόμενους ευλαβείς επισκέπτες του ναού  κατασκεύασε εικόνα των εορταζομένων Αγίων της ημέρας της κλοπής των εικόνων, 2 Ιουνίου, οι οποίοι κρατούν την εικόνα της Παναγίας της Επισκοπής και είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργήθηκε η εικόνα αυτή κατά την ημέρα μνήμης της κλοπής των εικόνων.

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.