Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η Τιμία Εσθήτα της Παναγίας στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε λαμπρότητα η Μητρόπολη Αργολίδος  υποδέχθηκε την Τιμία  Εσθήτα  της Παναγίας  στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.  
Το ιερό κειμήλιο ήρθε από την Μητρόπολη της Θήρας  και τον ιστορικό ναό   Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Εμπορείου της Σαντορίνης, με την άδεια του  Μητροπολίτη  Θήρας, Αμοργού και νήσων  Επιφανίου
Την  Εσθήτα της παναγίας  υποδέχθηκε στην είσοδο
της πόλης ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, Ιερείς της Μητροπόλεως και πάρα πολύς  κόσμος.  
Κατά τη άφιξη της Τιμίας Εσθήτος  πυροσβεστικό όχημα απέδωσε τιμές . 
Η Εσθήτα της Παναγίας θα παραμείνει για προσκύνημα στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο συνοικισμό Ναυπλίου έως και την 25 Μαΐου 2017. Καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία και άλλες  ακολουθίες Το ιερό κειμήλιο της ορθοδοξίας ήρθε  Ναύπλιο μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου  και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού ναού. 
Ο Ιερός ναός στα πλαίσια των φετινών εορτασμών με τίτλο Κωνσταντίνεια 2017 και την άφιξη της  τιμίας Εσθήτας της Παναγίας διοργανώνει  πάρα πολλές  θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις .  
Την Εσθήτα  της Παναγίας, έφερε στο Ναύπλιο ο γενικός  αρχιερατικός της  Μητροπόλεως Θήρας π. Νικόλαο Σιγάλας
Το απότμημα της Τιμίας Εσθήτας της Θεοτόκου  φυλάσσετε  στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  Εμπορίου Θήρας
Μετά το πέρας της υποδοχής ακολούθησε Ιερά παράκληση στην Θεοτόκο και ακολούθως Ιερά Αγρυπνία .
Ο Ιστορικός  Ιερός Ναός του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκεται  στο Καστέλι Εμπορείου, αποτελεί κτίσμα του 16ου αιώνος και εγκαινιάστηκε στις 30 Αυγούστου του 1662 επί Αρχιεπισκόπου Σαντορίνης Παρθενίου.
 Δείτε το βίντεο!

 
Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!
Ευάγγελος Μπουγιώτης
 http://arxon.gr 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στο Παλιό Χωριό Σαντορίνης 31.8.2016  Εύρεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, στα Φηρά της Σαντορίνης, 10 Οκτωβρίου 1830
(Εύρεσις της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, στα Φυρά της Θήρας - Σαντορίνης στις 10 Οκτωβρίου του 1830 κλικ εδώ και εδώ).

 

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.