Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εορτασμός Αγιασμός Αγίου Συμεών του Στυλίτου στη ΔΕΗ Μονολίθου Σαντορίνης 1.9.2016

Με το ξεκίνημα του νέου εκκλησιαστικού έτους δηλαδή με την αρχή της Ινδίκτου, η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Συμεών τον Στυλίτη, την μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Παρθένων και Ασκητριών μετά του διδασκάλου αυτών, αλλά και άλλων Αγίων.
Μία από τις Άγιες Τεσσαράκοντα Παρθένες που εορτάζουμε στην Σαντορίνη είναι η Αγία Αθηνά, της οποίας ανάλογος ναός βρίσκεται και στην περιοχή του Ακρωτηρίου, παραπλεύρως του δρόμου που οδηγεί προς την Αγία Μαρκέλλα  στην παραλία Καμπιά του Ακρωτηρίου Σαντορίνης, καθώς επίσης και την Αγία Μαργαρίτα που βρίσκεται εικόνα της Αγίας στον Άγιο Βλάσιο της Έξω Γωνιάς, λίγο πιο κάτω από τον Άγιο Χαράλαμπο.
  
Κατά την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Συμεών του Στυλίτου ο ναός βρίσκεται υπό κατασκευή και για δεύτερη χρονιά έγινε ο Αγιασμός στον εργοτάξιο χώρο του ναού.
 Χωροταξικά και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη γύρο περιοχή βρίσκεται η Αγία Χαριτίνη της οποίας  τα θυρανοίξια του ναού έγιναν πρόσφατα, ο Άγιος Μάρκος,  ο Άη - Γιάννης πάνω στο βράχο του Μονολίθου.
 
Για πρώτη φορά φέτος ακούσαμε τις καμπάνες του ναού, τις οποίες χτύπησε χαρμόσυνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνιος, όπου και στη συνέχεια χοροστάτησε στον Αγιασμό της ημέρας αυτής.
Μετέπειτα ευλογήθηκε και μοιράστηκε πανήγυρη από πατάτες με κρέας, ακολούθησε ανάλογη δεξίωση σε χώρο του εργοστασίου, από τους εργαζομένους της ΔΕΗ, οι οποίοι πραγματικά υπερέβαλαν τον εαυτό τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν το παρευρισκόμενο κοινό.
Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό συγκρότημα, και φυσικά δεν έλειψε το    ντόπιο και αρωματικό κρασί της Σαντορίνης!   
Ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να βοηθήσει ο Θεός, πρωτίστως να είμαστε όλοι καλά και παράλληλα να έχουμε τα θυρανοίξια και τον εγκαινιασμό του ναού από τον Μητροπολίτη μας κ.κ Επιφάνιο. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογο φωτογραφικό υλικό από αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο


Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την περιοχή της  Μεσαριά και τον Μονόλιθο της Σαντορίνης!

Πηγή: Αρμενιστής
 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 


Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγιασμός Αγίου Συμεών του Στυλίτου στη ΔΕΗ Μονολίθου Σαντορίνης 1.9.2015


 

 

 

Κλικ εδώ. Ανέγερση Ι. Ν. Αγίου Συμεών του Στυλίτου από τη θεμελίωσή του 15.5.2014 μέχρι και την ημέρα εορτασμού του Αγίου 1.9.2014

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Θεμελίωση Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Συμεών του Στυλίτου στη ΔΕΗ της Σαντορίνης 15 Μαΐου 2014


 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Μαργαρίτας στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 1.9.2016


 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εσπερινός Αγίας Αθηνάς στο Ακρωτήρι Σαντορίνης 31.8.2015


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Μαργαρίτας στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 1.9.2015


 

 

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την περιοχή της  Μεσαριά και τον Μονόλιθο της Σαντορίνης!

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.