Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Εορτασμός της Ανάληψεως στον Καρτεράδο Σαντορίνης, 9.6.2016

Σήμερα πανηγυρίζουμε την Ανάληψη του Χριστού, με την οποία ο Κύριος ολοκλήρωσε το απολυτρωτικό και σωτηριώδη έργο Του πάνω στη γη.
Η άνοδός Του στον Ουρανό ήταν η συνέχεια της Γεννήσεως, Βαπτίσεως, διδασκαλικού έργου, της Σταυρώσεως αλλά και της Αναστάσεώς Του.
  Με την Ανάληψή Του ολοκληρώθηκε το επίγειο έργο, αλλά η ανθρωπότητα όμως δεν έχει σωθεί ακόμη, γιαυτό, αυτό που έφερε έπρεπε να γίνει
προσωπικό θέμα του καθενός. Δηλαδή το γενικό και
αντικειμενικό να γίνει ατομικό, και αυτό έγινε με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όπου το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πνεύμα το Άγιο, αναλαμβάνει την διακονία της κοινής ενέργειας του Τριαδικού Θεού.
Η Ανάληψη του Κυρίου όμως δεν μας παραπέμπει μόνο στην Πεντηκοστή, αλλά στη συνέχεια μας παραπέμπει και στη Δευτέρα Παρουσία.
Ο ένδοξος ερχομός Του για Δεύτερη φορά, αποτελεί συνέχεια της Πρώτης Παρουσίας Του, όπου το τέλος της, ήταν η Ανάληψη, αλλά και της μυστηριώδους παρουσίας Του εν Αγίω Πνεύματι στην Εκκλησία.

Η Δευτέρα Παρουσία αποτελεί την προοπτική και την προσμονή των Χριστιανών, όπου τρεφόμαστε και από το μέλλον, η οποία θα φέρει την τελική κρίση των ανθρώπων.
Στην κρίση αυτή και στη συνέχειά της, την Αιώνια Βασιλεία του Θεού, κατά την οποία θα κυριαρχεί ο Κύριος και βλέποντας την οριστική και τελική έκφραση του Βασιλικού Αξιώματος του Κυρίου, στοιχείο του οποίου είναι η Ανάληψή Του.
Ο Χριστός Βασιλέας είναι ο νικητής Χριστός, κατά της αμαρτίας, κατά του διαβόλου, και κατά των παθών του ανθρώπου....
    Σ΄ όλη την οικουμένη σήμερα η ορθοδοξία μας τιμά με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου, έτσι και στο νησί της Σαντορίνης το οποίο είναι διάσπαρτο από πανέμορφους ναούς, ένας εξ΄ αυτών είναι και ο Ιερός Ενοριακός της Αναλήψεως στον Καρτεράδο της Σαντορίνης. 

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης   Καλαμαριάς & Νέας Κρήνης κ.κ. Ιουστίνος, όπου και στην συνέχεια κήρυξε τον Θείο Λόγο της ημέρας με ψυχωφελή και κατάμεστα λόγια στις διψασμένες καρδιές των παρευρισκομένων μελών της εκκλησίας, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια και στο πιο κάτω βίντεο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά της εικόνας,  περιμετρικά του ναού στα στενά και γραφικά σοκάκια του χωριού.  

Μετέπειτα ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη από κρέας κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι.     Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες αποσπασματικές εικόνες και βίντεο από τον εορτασμό της ημέρας, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Χρόνια Πολλά & Ευλόγημένα
 Δείτε το βίντεο!

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την  περιοχή του Καρτεράδου της Σαντορίνης!

Πηγή: Αρμενιστής
 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αναλήψεως στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης 20.5.2015

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αναλήψεως στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης 28.5.2014 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ . Εορτασμός Ανάληψης στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, Μάιος 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Ανάληψης στον Καρτεράδο της Σαντορίνης, 24 Μαΐου 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ανακαίνιση ενοριακού Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος στο Καρτεράδο 23.5.2012

 

Το Ιερό σημείο της Αναλήψεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού

 

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την  περιοχή του Καρτεράδου της Σαντορίνης!

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.