Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2014

Ο εορτασμός του Αγίου Σπυριδώνου έγινε στον ομώνυμο και περίλαμπρο ιερό ναό του Αγίου, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το Καστέλι του Εμπορείου της Σαντορίνης, μετά του Ιερού Ναού της Παναγιάς της Μεσανής (1537-1660), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, ο οποίος μετέπειτα κήρυξε το Θείο Λόγο της ημέρας.
Πλήθος προσκηνυτών κατέκλυσε τον ναό και τον αυλόγυρό του από τα διάφορα σημεία του νησιού, προκειμένου να τιμήσουν και να πάρουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου.
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στα παραδοσιακά και γραφικά στενά δρομάκια του Εμπορείου, συλλιτανευόντων από πλήθος πιστών, περνώντας διαδοχικά από τον Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τον ενοριακό Ι.Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  και από τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο (2004). 
Στο τέλος ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη από κοφτό κοκκινιστό μακαρονάκι με σουπιές και ντόπιο κρασί.

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
 Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα μας, ανάλογα στιγμιότυπα από τον εορτασμό του Αγίου Σπυριδώνου.
 Δείτε το βίντεο!


Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: Αρμενιστής

 

 


Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης 11 & 12.12.2012

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στον Πύργο της Σαντορίνης 11 & 12.12.2012

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στη Μεσαριά της Σαντορίνης 12.12.2012Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.