Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εορτασμός από τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου Άρτης 20.12.2013

Με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό η τοπική Εκκλησία της Άρτης εόρτασε τα οναμαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου.
Την Πέμπτη το απόγευμα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Σωτηρίου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου,
Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Άρτης κ. Ιγνατίου, σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς και του πιστού λαού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας στον κηρυκτικό του λόγο αναφερόμενος στην μορφή του Αγίου Ιγνατίου, τον παρουσίασε ως πρότυπο ανθρώπου που έφερε μέσα του τον Θεό (εξ ου και Θεοφόρος), αναλώνοντας διά του μαρτυρίου την ίδια του τη ζωή, από αμέριστη αγάπη στον Ιησού Χριστό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην εποχή μας –τόνισε ο Σεβασμιώτατος όχι βέβαια με την μορφή του μαρτυρίου που υπέστει ο Άγιος Ιγνάτιος και τόσοι άλλοι Άγιοι και Ομολογητές της πίστεως, αλλά υπό τη μορφή της διώξεως και απαξιώσεως των σημερινών Ορθοδόξων Χριστιανών. Τέλος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιο να ποιμαίνει για πολλά ακόμη έτη την Μητρόπολη Άρτης, φέροντας επάξια το όνομα του Αγίου Ιγνατίου.
Το πρωί της Παρασκευής (20/12) τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Προεξάρχοντος του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντων των Αγιωτάτων Αρχιερέων Πισιδίας κ.Σωτηρίου και Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου, ο οποίος  εκήρυξε τον λόγο ευχόμενος στον εορτάζοντα  Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο μακροημέρευση ώστε να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας στην ιστορική Μητρόπολη Άρτης. Ιδιαίτερα εξήρε την προσωπικότητα του Ποιμενάρχου μας ως ενός λίαν αγαπητού και σεβαστού μέλους  της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο οποίος φέρει επάξια το όνομα του εορταζομένου Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε στους δύο παρευρισκομένους και συνεορτάζοντες Ιεράρχες για την παρουσία και τις ευχές τους, αντευχόμενος με τη σειρά του έτη πολλά προς όλον τον κλήρο, τους άρχοντες και τον ευσεβή λαό, προσκαλώντας τους στην Μητρόπολη για το καθιερωμένο κέρασμα.
Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, παραβρέθηκαν, κατά την Θεία Λειτουργία, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Ιωάννης Παπαλέξης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Παπαγιάννης, καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών των σχολείων της πόλεώς μας.
 http://www.imartis.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Φωτογραφίες

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.