Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ομιλία από τον Πατέρα Θεολόγο τον Αγιορείτη στη Σαντορίνη, για το Αποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας 27.10.2013

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 έγινε μια ωραία προβολή και παρουσίαση στη Χριστιανική αίθουσα της Μητροπόλεως Θήρας για το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα στο Κονγκό, από τον Πατέρα Θεολόγο τον Αγιορείτη.
Ο Πατήρ Θεολόγος έχει πλούσια ιεραποστολική δράση, τόσο στη πονεμένη μαύρη ήπειρο όσο και στην γειτονική μας χώρα
την Αλβανία.
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι ο Πατήρ Θεολόγος είναι Αρχιτέκτονας του Πολυτεχνείου της Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.
Η μεγάλη του όμως αγάπη για τους αδελφούς Αφρικανούς, τον έκανε να προβεί στην ίδρυση της Εκκλησίας του Κονγκό εκ του μηδενός, χτίζοντας διάφορες εκκλησίες, Επισκοπείο, ραδιοφωνικό σταθμό, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο, ορφανοτροφείο, ένα Μοναστήρι το οποίο είναι και μοναδικό στην Κεντρική Αφρική.Ίδρυσε κλινική, ενώ αγόρασε και ένα άλλο οικόπεδο για μια δεύτερη κλινική.
Όλα αυτά έγιναν με τη στήριξη των ιεραποστολικών συλλόγων «Πρωτόκλητος» Πάτρας και «Αδελφότης Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής» Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και με δωρεές δωρητών από όλο τον κόσμο.
Εν ολίγοις ήταν ο δημιουργός και η ψυχή της Εκκλησίας του Κονγκό!
Όμως, ως ένας απλός και ταπεινός  εργάτης του αμπελώνα του Κυρίου, γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι έργο δικό του, αλλά έργο του Θεού, και σε Εκείνον εναποθέτει τις ελπίδες του και τα όνειρά του.
Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει πλούσια τα ελέη Του στο δύσκολο πραγματικά έργο του.

Καλύτερα όμως θα ήταν να ακούσουμε τα όσα είπε και όσα επιγραμματικά προέβαλλε, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας, για το πολύτιμο και σπουδαίο έργο που γίνεται στην ιεραποστολική δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας!
  Δείτε το βίντεο!Πηγή: Αρμενιστής


Πηγή: Αρμενιστής


Κλικ εδώ. Ομιλία Μητροπολίτου Λεμεσού στή Χριστιανική Αίθουσα της Μητροπόλεως Θήρας 6.10.2013 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Θεία Λειτουργία, Ομιλία, Αγιασμός, από τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, στον ενοριακό ναό της Αναλήψεως Καρτεράδου Σαντορίνης 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ομιλία Μητροπολίτου Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου στους κατηχητές της Μητροπόλεως Θήρας 5.10.2013
 

 

 

Κλικ εδώ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων με τους παρευρισκομένους στην Μητροπολιτική αίθουσα της Υπαπαντής των Φηρών Σαντορίνης 15.9.2013 

 

  

κλικ εδώ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικόλαο στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής Σαντορίνης 15.9.2013 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Βιογραφικό Σημείωμα Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου 


  

 

Κλικ εδώ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Περίσσα της Σαντορίνης 13 & 14.9.2013


 


 


   Κλικ εδώ. Ομιλία Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, στην Α' Ημερίδα Νεότητας Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας
 

 

Κλικ εδώ. Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη Μητρόπολη των Φηρών Θήρας, Μνημόσυνο & Αποκαλυπτήρια κυρός Γαβριήλ 26.8.2013 (μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Θεσσαλονίκης κ.κ Ανθίμου, Κυθήρων κ.κ Σεραφείμ & Θήρας κ.κ. Επιφανίου) 

 

Κλικ εδώ για να ακούσετε την ομιλία από την χειροτονία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
που έγινε στις 30 Απριλίου του 2004


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.