Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος του Αγίου Όρους 5.6.2013 (ΦΩΤΟ)

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.
Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος (εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Επίσκοπος Σεργίεφ Ποσάντ κ. Θεόγνωστος, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος κ. Αλέξιος και πλειάδα κληρικών.

"Η καρδιά μου χτυπά με αγωνία κάθε φορά που περνάω το κατώφλι της Ι.Μ. Παντελεήμονος, κάθε γωνία μου θυμίζει τα χρόνια εκείνα του μεγαλείου εκείνης της επόχης", ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Πατριάρχη Μόσχας.
Επίσης ο Πατριάρχης τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Ηγούμενο Ιερεμία και την αδελφότητα, οι οποίοι με πολύ αγάπη υποδέχοντα καθημερινά του προσκυνητές που προέρχονται από την Αγία Ρωσία, αλλά και από άλλες χώρες όπως την Μολδαβία, την Λευκορωσία, την Ουκρανία κ.α."
Κλείνοντας ο Πατριάρχης ζήτησε για ακόμη μια φορά τις προσευχές όλων, τονίζοντας ότι το Άγιον Όρος έχει μια ειδική πνευματική αποστολή.
 Του Αιμίλιου Πολυγένη 


0-pant1
0-pant2
0-pant4
0-pant6
0-patr9
0-patr10
0-pant3

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.