Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η απατηλή μετάνοια


Πήγαινε κάποτε ένας κοσμικός με το γιό του στον όσιο Σισώη, που ασκήτευε στο όρος του Μεγάλου Αντωνίου. 
Στο δρόμο όμως το παιδί πέθανε! Ο πατέρας, έχοντας εμπιστοσύνη στον ξακουστό όσιο, πήρε το λείψανο του παιδιού του και το έφερε μπροστά του. 
Έβαλε ο ίδιος μετάνοια και τοποθέτησε το ευλύγιστο λείψανο του παιδιού έτσι, ώστε να φαίνεται ότι βάζει κι αυτό μετάνοια. Έπειτα σηκώθηκε ο ίδιος όρθιος και βγήκε έξω. Ο όσιος τότε λέει στο νεκρό παιδί: - Τί στέκεσαι έτσι; Σήκω πάνω και πήγαινε στον πατέρα σου.
Το παιδί σηκώθηκε! Βγήκε έξω και πήγε στον πατέρα του. Συγκινημένος εκείνος μπαίνει πάλι στο κελλί, προσκυνά τον όσιο και του ανακοινώνει τι έγινε. Ο θαυματουργός ερημίτης που είχε φθάσει σε ψηλά μέτρα ταπεινώσεως, φοβήθηκε μη μαθευτεί το γεγονός. Διέταξε τον πατέρα, όσο καιρό ζει, να μη φανερώσει σε κανένα τίποτε.
από το Γεροντικό

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.