Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο Σταυρός. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

«Ο Τίμιος Σταυρός αδελφοί μου, είναι αύλαξ όλης της γης. 
Ο Τίμιος Σταυρός αγιάζει όλα τα πέρατα, όλα τα θεία και άγια των Εκκλησιών. 
Ο Σταυρός αγιάζει την θεία Λειτουργία και κάθε Ακολουθία. 
Ο Σταυρός αγιάζει τους Αγίους. 
Ο Σταυρός αγιάζει και στερεώνει την Βάπτιση. 
Ο Σταυρός ευλογεί τα ανδρόγυνα. 
Ο Σταυρός κυνηγά τους δαίμονες και φεύγουν σαν αστραπή. 
Ο Σταυρός είναι όπλο φωτεινό και όποιος τον κάμνει, τον φωτίζει και τον αγιάζει εκείνο τον άνθρωπο και είναι σαν δίστομο σπαθί, και δεν ζυγώνουν σιμά οι δαίμονες να παρακινούν τους ανθρώπους για να κάμουν αμαρτήματα. 
Και όπου κινήσει να πηγαίνει ο άνθρωπος, πρώτον να κάμει τον Σταυρό και να λέγει το «Κύριε Ιησού Χριστέ…». Ή στο παζάρι κινάς ή στο χωράφι ή στο αμπέλι ή όταν φάγεις ψωμί ή όταν πίνεις κρασί ή νερό ή οπωρικό ή όταν κοιμηθείς, να προσκυνείς τον Θεό, να σταυρώνεις και το σώμα σου, και ύστερα να πλαγιάσεις. Να κοιμηθείς, και θέλεις σηκωθεί το πρωί γερός και χαρούμενος. Γι’ αυτό αδελφοί μου, καταλάβετε και να το ξέρετε όλοι σας».
 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.