Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Εορτασμός Αγίου Επιφανίου στο Ακρωτήρι Σαντορίνης & Ονομαστήρια Μητροπολίτου Θήρας 12.5.2016

Στις 12 Μαΐου η Εκκλησία τιμά τον Άγιο Επιφάνιο, τον  Άγιο Γερμανό, τον Άγιο Θεόδωρο, και  τον Άγιο Ιωάννη τον Βλάχο, Αγίους από τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού, αλλά και τους μετέπειτα Αγίους νεομάρτυρες, που έζησαν μετά από αρκετούς αιώνες!
Ένας από αυτούς και γνωστότερος στην κοινωνίας των ορθοδόξων είναι και ο  Άγιος Επιφάνιος ο οποίος υπήρξε πρόμαχος της Ορθοδοξίας και θιασώτης του ασκητισμού.
 Αντιαιρετικός συγγραφέας με αγιότητα βίου και αγωνιστικό φρόνημα ασυνήθιστο.
     Στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης έχουμε την εκκλησία του Αγίου Επιφανίου (1673), η οποία βρίσκεται, δίπλα στη μικρή πλατεία του χωριού.
Από τις παλαιότερες εποχές, οι κάτοικοι του νησιού κατέφθαναν από όλα τα σημεία του νησιού για να τιμήσουν τον εορτασμό του Αγίου.
Έτσι και φέτος η προσέλευση των πιστών ήταν πολυπληθή, για να πάρουν για μια ακόμη φορά τις ευλογίες του τιμώμενου Αγίου, αλλά και να ευχηθούν στο εορταζόμενο Μητροπολίτη μας κ.κ Επιφάνιο!

   Στον σημερινό εορτασμό του Σεβασμιωτάτου μας, παραβρέθηκαν και ιερείς εκτός Σαντορίνης.
Στο τέλος έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου, στο χωριό του Ακρωτηρίου, με ενδιάμεση δέηση στο διάπλατο σημείο της εισόδου του χωριού, καθώς επίσης και στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Θεοδοσίας και στη συνέχεια επανήλθαν στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου.
Μετέπειτα ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη από παραδοσιακή φάβα της Σαντορίνης, κάπαρη, γλυκό, καθώς και το παραδοσιακό μας αρωματικό κρασί!
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες αποσπασματικές εικόνες και βίντεο από τον εορτασμό του Αγίου, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Χριστός Ανέστη! και Χρόνια Πολλά
Παράλληλα ευχόμαστε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας να έχει τα 117 χρόνια του Αγίου Επιφανίου, αλλά και να ξεπεράσει,  γεμάτα από υγεία και ευλογία και να μας μνημονεύει όλους μας όπως άλλωστε κάνει στις Αρχιερατικές του Προσευχές!
Εις Πολλά τα Έτη Δέσποτα!
   Δείτε το βίντεο!



Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την περιοχή του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης!

Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: Αρμενιστής

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Επιφανίου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης & Ονομαστήρια Μητροπολίτου Θήρας 12.5.2014 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Επιφανίου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης 12.5.2013





 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Επιφανίου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, 12 Μαΐου 2012


 

 

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Επιφανίου και Θεοδώρου στο Καμάρι της Σαντορίνης 12 Μαΐου 2012

 

 

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.