Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Εσπερινός Αγίου Προκοπίου στο Βόθωνα της Σαντορίνης (7 Ιουλίου)


Ένα από τα πολλά και πανέμορφα ξωκλήσια της Σαντορίνης είναι και το μικρό υπόσκαφο ξωκλήσι του Αγίου Προκοπίου που βρίσκεται στη περιοχή Βόθωνα του νησιού.


Το εκκλησάκι αυτό είναι καρφωμένο στα σπλάχνα της Θηραϊκής γης, και αποτελείται από δύο μικρά διαδοχικά σπήλαια, με την ένωσή τους στο βάθος του ναού.

Μετά τον εσπερινό ακολούθησε το κλασικό σαντορινιό έθιμο, όπως, η καθιερωμένη πανήγυρη που συνηθίζεται στην περιοχή μας, η οποία αποτελείτο από:
Κρέας με πατάτες λεμονάτες στο φούρνο, Λουκουμάδες, μικρόκαρπη σαντορινιά και άνυδρη ντομάτα, πορτοκαλάδες και άφθονο τοπικό κρασί.


Ακολουθεί ανάλογο φωτογραφικό μας υλικό από το Αρμενιστή.

Για τον βίο του Αγίου Προκοπίου κάντε κλικ εδώ

Ευχόμαστε, η χάρη και η προκοπή του αγαπημένου μας Αγίου Προκοπίου, να είναι πάντοτε μαζί μας.

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.