Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Εορτασμός από τον Εσπερινό του Αγίου Παγκρατίου, στο Καμάρι της Σαντορίνης


Στο σημερινό εσπερινό (8 Ιουλίου) του Αγίου Παγκρατίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & νήσων κ.κ Επιφάνειος, που βρίσκεται στην κορυφή του βραχώδη λόφου στον οικισμό του Καμαριού.

Ξημερώματα της 7ης Ιουλίου του 1956, ημέρα εορτασμού του Αγίου Παγκρατίου, έγινε μεγάλος σεισμός με επίκεντρο την περιοχή της νήσου Αμοργού, αλλά οι ζημιές που έγιναν στη Σαντορίνη ήταν αρκετά μεγάλες.

Οι κάτοικοι του Καμαριού, ως ένδειξη σεβασμού, για θύματα που δεν θρηνήσαμε στην ομώνυμη περιοχή Παλιού Χωριού – Καμαριού, έκτισαν ένα μικρό ναό για την ευγνωμοσύνη τους προς τον προστάτη Άγιο Παγκράτιο.
 
Ακολουθεί ανάλογο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Αρμενιστή.Για τον βίο του Αγίου Παγκρατίου κάνε κλικ εδώ.

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.