Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Οι δέουσες τιμές στη Λάρισα για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

larx
Με λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εόρτασε η ενορία των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα την ημέρα μνήμης των προστατών Αγίων τους.Των λατρευτικών εκδηλώσεων προέστη και ομίλησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, μαζί με πολλούς φιλοξενουμένους πατέρες καθώς και με τους ιερείς του Ναού, ενώ ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Γαλιάτσος καλοσώρισε όλους τους ευλαβείς
προσκυνητές, που έσπευσαν να συνεορτάσουν τους Αγίους και να πάρουν χάρη από την χάρη τους και δύναμη από την δύναμή τους.
Η χαρά όλων των ενοριτών αλλά και των υπολοίπων μελών του πληρώματος της Εκκλησίας κορυφώθηκε την στιγμή που ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε Αναγνώστη τον εκλεκτό και ιδιαίτερα φιλακόλουθο και δραστήριο νέο της ενορίας, μαθητή Αντώνιο Ντικούλη.
Τον πανηγυρικό λόγο κατά την ακολουθία του Εορτίου Μεγάλου Εσπερινού, εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο αποκορύφωμα της αγάπης του Θεού, που δημιούργησε τον άνθρωπο και τον κατεκόσμησε με όλα τα δωρήματά Του και του απέστειλε δίπλα του αγίους ανθρώπους να τον υπηρετούν, όπως οι δύο εορτάζοντες μεγάλοι Άγιοι και Ισαπόστολοι.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής μίλησε στο εκκλησίασμα ο αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, ο οποίος τόνισε την μεγάλη προσφορά των δύο εορταζομένων Αγίων στην Εκκλησία, την κοινωνία, το Έθνος και το γένος μας.
Και με την παράκληση στους Αγίους υπέρ ενισχύσεως, φωτισμού και επιτυχίας των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις τους, έκλεισαν οι  εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των μεγάλων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Λάρισα.
lar
lar3
lar1
http://romfea.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.