Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τιμήθηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη στην Καλαμπάκα

IMG 4044 Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Καλαμπάκας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας τον οποίο παρακολούθησαν με ευλάβεια ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος κ.
Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Λαίτσας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέκος και Γκανούλης, μοναχοί και μοναχές από τις Ιερές Μονές των Μετεώρων και πλήθος πιστών.
Για την ζωή και την δράση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μίλησε σχετικά ο Αρχιμανδρίτης της Ιερής Μονής Βαρλαάμ π. Βενέδικτος ο οποίος τόνισε μεταξύ  άλλων  πως δίκαια η Εκκλησία αναγνώρισε την προσφορά τους στον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, την πίστη της αλήθειας και της σωτηρίας μέσω αυτής.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στην εορτή των Αγίων υπογράμμισε την τεράστια αξία της προσφοράς τους στον Χριστιανισμό και την εκκλησία μας και αναφέρθηκε στην μεγάλη δράση και προσφορά της οικείας ενορίας από την σύσταση της μέχρι τώρα και μάλιστα σε μια εποχή που όλα έχουν εκπέσει.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον εν λόγω Ιερό Ναό ολοκληρώθηκαν χθες με την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας την οποία παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πιστών.
Επισημαίνεται τέλος ότι ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλους ναούς και εξωκλήσια της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας.
 Tου Θανάση Βλάχου
IMG 3989
IMG 4044
IMG 3986
http://romfea.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.