Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Μνημόσυνο του Νεοεθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κουκκίδη, 18 Μαΐου 2013

Η ημερομηνία της αυτοθυσίας του Νεοεθνομάρτυρα Κωνταντίνου Κουκκίδη, 27 Απριλίου (1941), εφέτος ήταν το Σάββατο του Λαζάρου, ημέρα κατά την οποία δεν τελείται μνημόσυνο από την εκκλησία μας.
Το ίδιο συνέβαινε  και κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και την εβδομάδα της Διακαινησίμου και το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κουκκίδη θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2013

στις, μετά την Κυριακή του Θωμά και πριν από την Κυριακή των Μυροφόρων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, 7:00 - 9:30 Θεία Λειτουργία και μετέπειτα το Εθνικό Μνημόσυνο, ανατολικά του ναού στην αναθηματική στήλη της αυτοθυσίας του ήρωα.

Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων.
Ο Νεοεθνομάρτυρας ήρωας υπήρξε γιος Ελληνοποντίων Πολυτέκνων, ο οποίος αφού αφού κατέβασε την Ελληνική Σημαία με σεβασμό και ευλάβεια από τον βράχο της Ακρόπολης, την δίπλωσε και έπεσε μαζί μ΄ αυτήν στο κενό, για να μη πέσει στα χέρια των κατακτητών που βρισκότουσαν μια ανάσα αναπνοής απ΄ αυτόν!
Περισσότερα για τον Κων. Κουκκίδη κλικ εδώ.  

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.