Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Θα σηκωθούν τα σίδερα να φάνε τους ανθρώπους!..




Η μεγάλη καταστροφή στο Περλ Χάρμπορ, όπου όλα τα «σιδερικά» συντελούν σε μια ακόμη οικολογική καταστροφή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!.. Είχε δίκιο ο Παπουλάκος, που έλεγε ότι τι θα κερδίσουμε εάν με την τεχνολογία συντομέψουμε τη ζωή μας; «Θα σηκωθούν τα σίδερα να φάνε τους ανθρώπους»!..
Μια από τις άγνωστες προφητείες του Παπουλάκου, του Αγίου της Πελοποννήσου, κατά κόσμον Χριστόφορου Παναγιωτόπουλου, που μίσησε τόσο πολύ η εξουσία, αλλά που αγάπησε τόσο πολύ ο λαός του Μοριά!..
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ κανείς το βιβλίο της ταπεινότητάς μας με τίτλο: «Παπουλάκος: Άγνωστες Προφητείες και Θαύματα» θα βρει μέσα μία άγνωστη προφητεία του γνωστού μοναχού Παπουλάκου, από το χωριό Άρμπουνα Καλαβρύτων, όπου, καθώς γύριζε στα χωριά του Μοριά, μεταξύ των πολλών άλλων προφητειών έλεγε πως : «Θα ρθει μια μέρα που θα σηκωθούν τα σίδερα να φάνε τους ανθρώπους»!..
Θυμήθηκα αυτή την προφητεία βλέποντας μια συγκλονιστική φωτογραφία, που δημοσιεύουμε σήμερα, δεδομένου ότι σαν σήμερα, 7 Δεκεμβρίου 1941, κατεγράφη ένα από τα σημαντικότερα επεισόδια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ιαπωνικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τη ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη, όπου ναυλοχούσε ο Αμερικανικός Στόλος του Ειρηνικού. Η επίθεση αυτή, που ήταν η πρώτη σε αμερικανικό έδαφος από το 1812, είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο.
Αντικρίζοντας κανείς τις αποκαλυπτικές εικόνες από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, εκείνο το οποίο διαπιστώνει κανείς, είναι το γεγονός πως δεν δικαιώνεται μόνο ο συγγραφέας της «Αποκάλυψης» όπως είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, αλλά και ο Παπουλάκος που έβλεπε με το διορατικό του βλέμμα ότι θα έρθει μία μέρα όπου «θα σηκωθούν τα σίδερα να φάνε τους ανθρώπους»!
Αλλά και τα τανκς δεν είναι εκείνα τα άρματα μάχης με τα οποία γίνονται πλέον οι σύγχρονοι πόλεμοι και τα σίδερα κυριολεκτικά “τρώνε” τις σάρκες των ανθρώπων;
Ποιός λησμονεί εκείνες τις στρατιές των τανκς με τα οποία οι Γερμανοί ναζί έκαναν εισβολή, από την Πολωνία μέχρι τη Ρωσία, τους Ρώσους κομμουνιστές να κάνουν αργότερα την δική τους εισβολή στην Πολωνία ή την Τσεχοσλοβακία, του Κινέζους να συνθλίβουν με τα τανκς φοιτητές στην πλατεία Τιέν Αν Μεν, τους Ιρακινούς να εισβάλουν στο Κουβέϊτ, τους Αμερικανούς στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού; Παντού θύματα και στις περισσότερες των περιπτώσεων χιλιάδες πτώματα σωριασμένα στους δρόμους!
Γνωρίζω την απάντηση: Είναι ανάγκη να φτάσουμε τόσο μακριά και δεν βλέπουμε τι γίνεται μπροστά μας με τόσα και τόσα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που σημειώνονται κάθε μέρα; Πόσες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν θυσιαστεί μέχρι τώρα στον βωμό της ασφάλτου;
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιος ένα ταξίδι και να μη δει μπροστά του ένα τροχαίο ατύχημα, πολλές φορές θανατηφόρο από απροσεξία των άλλων ή και δική μας! Παντού τα σίδερα “περπατάνε” ή αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια μας από γερανούς και τόσα άλλα που βλέπουν τα μάτια μας παντού!
Δεν ξέρω πόσοι προβληματίζονται από το σημερινό μας σχόλιο. Ούτε πόσοι άλλοι γίνονται περισσότερο σκεπτικιστές με τα τόσα και τόσα τεχνολογικά θαύματα, όπως για παράδειγμα, τα πάσης φύσεως ρομπότ, με τα οποία ο άνθρωπος καλιτερεύει προς το παρόν τη ζωή του, αλλά μέχρι την ώρα που κάποια στιγμή θα “αιχμαλωτισθεί” ο ίδιος από τα σίδερα, ανήμπορος να αντιδράσει, αφού εγκυμονείται ο κίνδυνος να μη μπορεί να ελέγξει τα δικά του δημιουργήματα, λόγω της καλπάζουσας εξέλιξης στον τομέα της τεχνολογίας και του ανελέητου ανταγωνισμού!
Ένα όμως είναι σίγουρο: Πως όλα αυτά δικαιώνουν ή επαληθεύουν εις το ακέραιο τον «Άγιο Αγύρτη», που έλεγε ένας γνωστός δημοσιογράφος σε ένα ομώνυμο βιβλίο του για τον προφήτη του Μοριά, τον Παπουλάκο, που μίσησε τόσο πολύ η εξουσία, αλλά που αγάπησε τόσο πολύ ο λαός της Πελοποννήσου!..
Με σεβασμό και τιμή στον Άγιο της Πελοποννήσου
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
http://dosambr.wordpress.com/2010/12/10/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%89%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81/

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.