Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Από τα σύγχρονα Θαύματα του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου

des_middle_jerusalym2
Μετά την κοίμησή του (4η Μαρτίου) ό Άγιος Γεράσιμος ανακηρύχθηκε (και επίσημα) Άγιος και έκανε Θαύματα, από τα παλιά εκείνα χρόνια μέχρι και σήμερα Πολλοί μάλιστα λένε ότι ό Άγιος άκουσε πολύ γρήγορα τις παρακλήσεις και τις προσευχές τους και τους έκανε καλά. Για αυτό από πολλούς ονομάζεται «Ό Άγιος Εξπρές»! Ό Άγιος είναι πάντα ζωντανός (ειδικώς στην Μονή του), κυκλοφορεί ανάμεσα στους προσκυνητές και στους άλλους πιστούς, συνομιλεί μαζί τους, τούς παρηγορεί, τούς ενθαρρύνει, τούς θεραπεύει και σκορπίζει παντού την αγάπη του.
Πριν από μερικά χρόνια, ό Ηγούμενος είχε πάει στην Ελλάδα. Στο Μοναστήρι βρισκόταν μια ρουμάνα Καλογριά, ή Μαρία, ό Άσάμ ό άραβας, μικρό παιδί τότε και δίπλα στη σπηλιά ή Γερόντισσα Χριστοδούλη.
Κάθε νύκτα άκουγαν την πόρτα της Εκκλησίας τού Αγίου Γερασίμου να ανοίγει και να κλείνει. Πήγαινε ή Μαρία να δει ποιος ήταν και δεν έβλεπε κανένα Το ίδιο και ό Άσάμ, πού γύριζε στο Μοναστήρι, κοίταζε και δεν έβλεπε κανένα
"Όταν ό π. Χρυσόστομος γύρισε στο Μοναστήρι τον ρωτήσανε:
- Γέροντα, ποιός ανοιγοκλείνει την πόρτα της Εκκλησίας κάθε βράδυ;
Κι εκείνος τούς απάντησε:
- Ό Άγιος Γεράσιμος είναι, ποιός άλλος να είναι;
Ό Άγιος εκτελούσε χρέη φύλακα τού Μοναστηριού, όταν
απουσίαζε ό Άγιοταφίτης φύλακάς του.
Επίσης, μέσα στο Μοναστήρι πάρα πολλοί ένιωσαν μια θαυμάσια ευωδία, πού δεν μπορούν να περιγράψουν με λόγια..
Ένα ανδρόγυνο διηγιόταν το παρακάτω θαύμα:
-
- Πριν λίγα χρόνια ήρθαμε στο Μοναστήρι τού Αγίου και μείναμε για λίγες μέρες. Ένα απόγευμα παρακαλέσαμε τον Ηγούμενο να μάς εξομολογήσει, ανάμεσα είχε χρόνο. Ό Γέροντας απάντησε ότι δεν μπορούσε, γιατί είχε πολλές δουλειές. Μετά από λίγο ανεβήκαμε τη σκάλα και μπήκαμε στο Ναό τού Αγίου Γερασίμου. Εκεί συναντήσαμε πάλι τον Ηγούμενο. "Όταν μάς είδε μάς είπε με πολλή αγάπη: «Ελάτε, παιδιά μου, να σάς εξομολογήσω».
Όταν τελείωσε ή Εξομολόγηση, κατεβήκαμε πάλι στο προαύλιο. Σε λίγο περνούσε από κοντά μας ό Ηγούμενος και τον ευχαριστήσαμε γιατί, παρόλες τις σκοτούρες και την κούραση, μάς έκανε το χατίρι και μπήκε στον κόπο να μάς εξομολογήσει. Τότε εκείνος έκπληκτος μάς είπε:
- Τί λέτε, βρέ παιδιά; Εγώ σάς εξομολόγησα; Εγώ κανένα δεν εξομολόγησα σήμερα Αφού σάς είπα ότι δεν είχα καιρό και ήμουν και κουρασμένος.
Εμείς μείναμε άφωνοι. Καταλάβαμε ότι εκείνος πού μάς εξομολόγησε δεν ήταν άλλος από τον Άγιο Γεράσιμο. Εμφανίστηκε με την μορφή τού Ηγουμένου, για να μη τον καταλάβουμε. Δοξάζουμε το Θεό και Τον ευχαριστούμε. Επίσης, ευχαριστούσαμε το μεγάλο Άγιό Του, τον Άγιο Γεράσιμο, πού μάς έκανε την μεγάλη τιμή να μάς εξομολογήσει!
ΒΙΒΛ. Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Ο ΙΟΡΔΑΝΙΤΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΚΔΟΣΗ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΙΟΡΔΑΝΙΤΟΥ 2003.
http://apantaortodoxias.blogspot.com/2010/10/blog-post_24.html

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.