Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

40 μαθήτριες θανατώθηκαν! (+ 1η Σεπτεμβρίου)

1 Σεπτεμβρίου, αρχή του χρόνου για τα σχολεία και για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία έχει ανακηρύξει αυτή τη μέρα και Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.
Γιορτάζουν πολλοί άγιοι, όπως ο άγιος ασκητής Νικόλαος Κουρταλιώτης (η εκκλησία του είναι στο βάθος ενός φαραγγιού στα νότια του νομού Ρεθύμνου, χτισμένη από ένα μουσουλμάνο που είδε το φως του από θαύμα του αγίου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας) και ανάμεσά τους τα περίφημα 40 κορίτσια, μαθήτριες του αγίου Αμμούν, που σφαγιάστηκαν στην Αδριανούπολη για την πίστη τους!
Να η ιστορία τους:


Ο Αμμούν ή Άμμων ήταν Διάκονος στην Αδριανούπολη της Θράκης και διδάσκαλος 40 ασκητριών παρθένων. Αυτόν λοιπόν, επειδή δεν δεχόταν να θυσιάσει στα είδωλα, ο ηγεμόνας της Αδριανούπολης Βάβδος (284-305 μ.Χ.), τον παρέπεμψε μαζί με τις 40 μαθήτριες του στον Λικίνιο τον άρχοντα της Θράκης. Αυτός, αφού τις βασάνισε σκληρά, τις μεν πρώτες δέκα έκαψε ζωντανές, τις δε επόμενες οκτώ αποκεφάλισε, τις επόμενες δέκα σκότωσε με ξίφος, αφού τις χτύπησε στο στόμα και την καρδιά και τις υπόλοιπες δώδεκα θανάτωσε με μαχαίρια και πυρακτωμένα σίδερα στο στόμα!! Τον δε Αμμούν θανάτωσε, αφού του έβαλε πυρακτωμένη καλύπτρα στο κεφάλι (άλλοι αναφέρουν ότι, κατόπιν τον αποκεφάλισε).


Τα ονόματα των 40 Αγίων Παρθένων είναι: Αδαμαντινή, Καλλιρόη, Χαρίκλεια, Πηνελόπη, Κλειώ, Θάλεια, Μαριάνθη, Ευτέρπη, Τερψιχόρη, Ουρανία, Κλεονίκη, Σαπφώ, Ερατώ, Πολύμνια, Δωδώνη, Αθηνά, Τρωάδα, Κλεοπάτρα, Κοραλία, Καλλίστη, Θεονόη, Θεανώ, Ασπασία, Πολυνίκη, Διόνη, Θεοφάνη, Ερασμία, Ερμηνεία, Αφροδίτη, Μαργαρίτα, Αντιγόνη, Πανδώρα, Χάιδω, Λάμπρω, Μόσχω, Αρηβοΐα, Θεονύμφη, Ακριβή, Μελπομένη και Ελπινίκη.

Σήμερα λοιπόν αυτά τα 40 αγιασμένα κορίτσια έχουν "γενέθλια" - έτσι λέμε, εμείς οι τρελοί χριστιανοί, τη μέρα του θανάτου ενός μάρτυρα, με την έννοια ότι "αναγεννήθηκε" πνευματικά καθώς πήγε η φωτεινή ψυχή του στον ουρανό.
Κλάψτε λοιπόν για τους βασανιστές και τους δολοφόνους τους, όχι γι' αυτές. Και για όλους τους βασανιστές, δολοφόνους, στρατηγούς, πολιτικούς κ.λ.π. που ξεκληρίζουν τον κοσμάκη στην εποχή μας και σε κάθε εποχή! Ο Θεός να τους συχωρέσει.


Γι' αυτό το λόγο σήμερα γιορτάζουν πολλές ορθόδοξες κοπέλες που έχουν σπάνια και αρχαία ονόματα, όπως βλέπετε. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
Κι εσείς, αγίες 40 μεγαλομάρτυρες, κάντε μια προσευχούλα στο Θεό για τα κορίτσια/γυναίκες που έχουν τ' όνομά σας και για όλα τα παιδιά του κόσμου! Αμήν.
http://o-nekros.blogspot.com/search/label/%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.