Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Θαλλέλαιου στη Νάουσα της Πάρου!

Σε προγενέστερη ανάρτησή μας είχαμε αναφερθεί  για τον πολύαθλο μάρτυρα του Χριστού και ένα από τους 20 Αναργύρους Ιατρούς, τον Άγιο Θαλλέλαιο τον οποίο τιμά η εκκλησία μας στις 20 Μαΐου.

Πέρα από τον τοπικό μας εορτασμό ο Άγιος τιμάται σε διάφορες περιοχές της χώρα μας, όπως και στη Νάξο με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια.

Σύμφωνα με τον φίλο αναγνώστη της ιστοσελίδας μας κ. Ευάγγελο Σαρρή, ανάλογος εορτασμός γίνεται και στην περιοχή της Νάουσας της Πάρου.
Είναι ένα γραφικό και παραδοσιακό εκκλησάκι, με τις ιδιόμορφες και χαρακτηριστικές Κυκλαδίτικες πινελιές, το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες του κ. Ε. Σαρρή ανοικοδομήθηκε κατά το έτος 1860 μέσα σε ένα παλιό και απέραντο παραδοσιακό αμπελώνα του νησιού, με άμεση πρόσβαση σε παλαιό πατητήρι σταφυλιών, το οποίο διατηρείται με ιδιαίτερες παραδοσιακές λεπτομέρειες από την ενδιαφερόμενη οικογένεια.
Ο ευτρεπισμός και η φροντίδα του επιμελείται επισταμένως  και διαχρονικά από την οικογένεια του κ. Σαρρή.
Η όλη εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση  του ναού είναι απόλυτα προσιτή στις απαιτήσεις τις λατρευτικής σύναξης, με κριτήριο την νησιωτική παράδοση, την  απλότητα αλλά και την λιτότητα που το διακρίνει.
Έτσι λοιπόν και κάθε χρόνο κατά την περίοδο του εορτασμού του Αγίου γίνονται οι ανάλογες λατρευτικές εκδηλώσεις, ξεκινώντας από τον πανηγυρικό εσπερινό την παραμονή της εορτής και την επομένη του εορτασμού, με τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία.
Πέρα από την διάσταση του εορτασμού που έχει λάβει χώρα στην Πάρο, ο Άγιος της περιοχής έχει γίνει ευρύτερα γνωστός και πέρα από τα δεδομένα του νησιού.
Ευχαριστούμε τον φίλο μας αναγνώστη για την παροχή των πιο πάνω πληροφοριών.
Η χάρη του Αγίου να είναι πάντοτε μαζί μας.
 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Θαλλελαίου, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, Ανακομιδή και μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο Καμάρι της Σαντορίνης 20.5.2018



 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Θαλλελαίου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 20.5.2016 

 


 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Θαλλελαίου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 20.5.2015 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Θαλλέλαιου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 20.5.2014

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Θαλλέλαιου, στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 20 Μαΐου 2012

 

 



Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Θαλλέλαιου το 2011




 






Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.