Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο ιερός ναός των Τριών Ιεραρχών στη Μελβούρνη Αυστραλίας

Η διασπορά των Ελλήνων απλώνεται στα πιο απίθανα μέρη και σε κάθε γωνιά της γης. 
Ένα από αυτά είναι και η Αυστραλία η οποία κατέχει μια ισχυρή Ελληνική κληρονομιά και μια ακμάζουσα Ελληνική κοινότητα. 
Ο μεγαλύτερος πληθυσμός των Ελλήνων της Αυστραλίας βρίσκεται στη Μελβούρνη, καθώς επίσης και στο Σίδνεϊ, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Αυστραλίας.
Οι συμπατριώτες μας έχουν εδραιωθεί  στην κοινωνία και έχουν συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη πολλών επαγγελματικών
δραστηριοτήτων της Αυστραλίας, όπως η παροχή υπηρεσιών στο τομέα της εστίασης, οινοποιοπαραγωγών, κατασκευών, τουριστικών δραστηριοτήτων κτλ. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή πολιτιστική και θρησκευτική κοινότητα, με εξέχοντα σημαντικό ρόλο στην Αυστραλιανή κοινωνία στους τομείς της πολιτικής, των τεχνών, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού τομέα. 

Μάλιστα σε ορισμένες πόλεις υπάρχουν συνοικίες με πολύ ισχυρές Ελληνικές παρουσίες.. 
 Συχνά συναντούμε ελληνικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, τράπεζες, κοινοτικές ομάδες που εκπροσωπούν σχεδόν την κάθε περιοχή της Ελλάδας, ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον ελληνικό τύπο, καθώς επίσης και πολλές ελληνικές εκδηλώσεις. 

Όλα αυτά κάνουν τον Έλληνα-Αυστραλό να νιώθει σαν να βρίσκεται στη μητέρα πατρίδα, η οποία αν και βρίσκεται αρκετά μακριά, τη νιώθει καθημερινά κοντά του.

Παραδειγματικά  θα αναφερθούμε στο τακτικό Κυριακάτικο εορτασμό του ορθόδοξου Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών που βρίσκεται στη οδό 44 Knight Street, Clayton, VIC 3168, ο οποίος είναι κατάμεστος από προσκυνητές της περιοχής, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, ανάλογο φωτογραφικό υλικό μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας τις οποίες μας έστειλε στενός φίλος και συνεργάτης, ο οποίος πρόσφατα εγκαταστάθηκε οικογενειακά στην περιοχή αυτή, ένεκα των όσων συμβαίνουν κατά τα τελευταία μνημονιακά έτη στη χώρα μας......
Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή διαμονή και ένα καλύτερο και λαμπρό μέλλον σ΄αυτούς και στις οικογένειές των.

Πηγή: Αρμενιστής

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.