Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Λιτανεία Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα 11 Μαρτίου 2014

06Με μεγαλοπρέπεια και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εορτής η μεγάλη Λιτάνευση της Λάρνακας με τα χαριτόβρυτα Λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης καθώς και της θαυματουργού Εικόνας της στους κεντρικούς δρόμους της Άρτας.
Την Λιτανεία άνοιξε όπως πάντα η ιστορική Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ Άρτας και ακολούθησαν μαθητές
και μαθήτριες των Γυμνασίων της πόλεως.
Στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας πλαισίωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων.
Ξεχωριστή η παρουσία της Φιλαρμονικής του Μουσικού Ομίλου της Ιστορικής πόλεως του Μεσολογγίου (Ιωσήφ Ρωγών), συνόδευσε τους πολιτιστικούς Συλλόγους Αγίων Αναργύρων, Κωστηλάτας, Πραμάντων, Αγίου Δημητρίου Πέτα και Γονέων και Φίλων παιδιών με ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας, καθώς και τμήμα των προσκόπων Άρτας.
Η στρατιωτική μπάντα της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων απέδωσε τιμές παιανίζοντας στο θρησκευτικό μέρος της πομπής.
Την ιερή Εικόνα έφεραν στους ώμους νέοι του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ Άρτας πλαισιωμένοι από κοπέλες με παραδοσιακές τοπικές φορεσιές, ενώ την Λάρνακα μεταφέραν νέοι των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακρυγιάννης και Λυκείου Ελληνίδων Άρτας.
Τιμές απέδωσε άγημα του ΚΕΝ Άρτας ενώ σύσσωμη ήταν η παρουσία του Κλήρου της Μητροπόλεως και του ευσεβούς λαού που κατέκλεισε τους δρόμους της πόλεως.
Δείτε το βίντεο!


06
04
05
07
09
16
17
20
22
24
26
28
33
37
38
39
40
42
43
45
46
47
48
http://www.romfea.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.