Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Εκοιμήθη σήμερα Κυριακή 2.3.2014, σε ηλικία 86 ετών, ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης της Ιεράς Μόνης Πεντέλης

Στο πένθος έχει βυθιστεί η μοναστική αδελφότητας της Ιεράς Μονής Πεντέλης, μετά την κοίμηση του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη. Ο γηραιός ιερωμένος και αφοσιωμένο μέλος της μοναστικής αδελφότητας για πολλές δεκαετίες, εκοιμήθη το μεσημέρι της Κυριακής 2.3.2014 ύστερα από μακρά ασθένεια.
Αντισυμβατικός, πολυγραφότατος, πηγή αστείρευτης καλοσύνης και υπερασπιστής του πεντελικού όρους υπήρξε στη ζωή του ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης, ο οποίος συνέγραψε πλήθος
εκλαϊκευμένων βιβλίων πνευματικού, εκκλησιαστικού και κοινωνικού περιεχομένου.
Λίγα λόγια για τη ζωή του
Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1928, όπου τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο το 1948, με καθυστέρηση 2 ετών λόγω της κατοχής.
Το 1952 συνεργάστηκε και κατόπιν έγινε μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή» και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ», απ' όπου κι αποχώρησε το 1972 για να γίνει μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στην οποία έμεινε μέχρι το θάνατό του.
Πολυγραφότατος συγγραφέας και λογοτέχνης, έχει λάβει πληθώρα λογοτεχνικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.
Ήταν τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2000, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το βραβείο Α' τάξεως και το Χρυσό Μετάλλιο, για τη λογοτεχνική και την εν γένει προσφορά του στα γράμματα, αλλά και στην κοινωνία.
Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, τον ανακήρυξε με -κατά νόμον- απόφασή της, Επίτιμο Ακαδημαϊκό με χρυσό Μετάλλιο, «Για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό».
Για τους ιδίους λόγους, βραβεύτηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αιγίου και το Δήμο Αιγίου στο χώρο της αίθουσας του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου πλήθος συμπολιτών του, τίμησε τον σεβάσμιο Γέροντα για το έργο του.
Μάλιστα ο Γέροντας δε δίσταζε να μιλάει ανοιχτά και να προτρέπει το λαό ν' αντισταθεί στην κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας.

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.