Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Εσπερινός της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα 10 Μαρτίου 2014

DSC 0191Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου και Άρτης κ. Ιγνατίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Οσίας Μητρός Θεοδώρας της Βασιλίσσης, στον Βυζαντινό ιστορικό ναό της Αγίας στην πόλη της Άρτας, παρουσία του Κλήρου, τοπικών Αρχόντων αλλά και πλήθους λαού που από το πρωί
συρρέουν στη χάρη της.
Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, καλωσορίζοντας τους δύο Ιεράρχες, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την αποδοχή της πρόσκλησής του ώστε με την παρουσία τους να λαμπρύνουν τις φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Οσίας Θεοδώρας.
Κατόπιν τον λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας ο οποίος  με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο για την ευγενική πρόσκληση να είναι συνεορτάζων της πανηγύρεως.
Αναφερόμενος στην Οσία Θεοδώρα, τόνισε την χαρισματική της προσωπικότητα που την διέκρινε η αγάπη, η υπομονή, η ταπείνωση, μα πάνω απ΄ όλα η αντίστασή της στα Δυτικότροπα μηνύματα και ρεύματα της εποχής της.
Χαρακτηρίζοντάς την  (κατά τον υμνωδό)  αείφωτη λαμπάδα, προέτρεψε όλους να βρούμε μέσα μας το νήμα της ζωής μας, ανατρέχοντας πίσω στο παρελθόν και παραμένοντας πιστοί στις αρχές και αξίες που η Αγία με την ζωή της μας μετέδωσε.
Κλείνοντας ανέφερε ότι η σωτηρία μας βρίσκεται εδώ στον τόπο μας, στην πίστη μας, στις παραδόσεις μας, στις οποίες  πρέπει να παραμένουμε σταθεροί.
 DSC 0191
DSC 0040
DSC 0058
DSC 0068
DSC 0102
DSC 0111
DSC 0115
DSC 0117
DSC 0146
DSC 0156
DSC 0160
DSC 0163
DSC 0297
DSC 0298
http://romfea.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.