Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης - Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή - PHOTO & VIDEO

Πρέβεζα: Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης - Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή - PHOTO & VIDEOΜέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και μεγαλοπρέπειας έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 22.11.2012 η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου στον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου στην Πρέβεζα.
Από πολύ νωρίς πλήθος πιστών είχε συγκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου όπου στις 16:00 έφτασε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος συνοδευμένος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.

Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα.
Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές κατά την άφιξη του Μητροπολίτη ενώ όλη σχεδόν η πολιτική ηγεσία του τόπου ήταν παρούσα καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού αλλά και φορέων της πόλης και του Νομού.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη. «Η Πρέβεζα σήμερα φιλόξενα αγκαλιάζει τον νέο της ποιμενάρχη. Η άφιξή σας περιβάλλεται με εμπιστοσύνη και ελπίδα και σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ιστορική μας μητρόπολη. Μια εποχή ενότητας και συνεργασίας… Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ολόκληρος ο λαός αυτής της πόλης, θα σας στηρίξει στο δύσκολο έργο που επωμίζεστε και θα είμαστε πάντα αρωγοί στο έργο που αναλαμβάνετε» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας.




Ο Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος φανερά συγκινημένος είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη θερμή και τιμητική υποδοχή που μου επιφυλάξατε. Τα ευγενή σας λόγια και οι προσδοκίες στο πρόσωπό μου με συγκινούν βαθύτατα τόσο ως άνθρωπο όσο και ως συμπολίτη σας από σήμερα… Ευρίσκομαι εδώ για να είμαι δίπλα σας τις καθημερινές στιγμές της ζωής σας, τις χαρούμενες ή τις δυσάρεστες… Νιώθω ότι δεν χρειάζεται να μιλήσω άλλο σε εσάς. Θα προτιμήσω να εκφραστώ μέσα από το ίδιο το έργο της διακονίας μου του οποίου μάρτυρες και κριτές καλείστε από σήμερα να γίνετε εσείς και ο δικαιοκρίτης θεός. Αυτό που κυρίως επιθυμώ είναι να σας ακούω παρά να με ακούτε…» ενώ τελειώνοντας τον σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι προσβλέπει στον ειλικρινή διάλογο και την στενή συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής για το καλό του τόπου του λαού και της εκκλησίας.


Στην συνέχεια με τη συνοδεία της φιλαρμονικής της Πρέβεζας , του στρατιωτικού αγήματος αλλά και νεαρών κοριτσιών που έραιναν τον δρόμο με δάφνες η πομπή οδηγήθηκε στον ιερό ναό του Αγ. Κωνσταντίνου δια μέσω εκατοντάδων πιστών οι οποίοι αναφωνήζαν συνεχώς ΑΞΙΟΣ - ΑΞΙΟΣ, για την τελετή της ενθρόνισης του Μητροπολίτη.
Πλήθος κόσμου περίμενε και έξω από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου όπου μέσα σε χειροκροτήματα έφτασε ο Μητροπολίτης.


Κατά την έναρξη της τελετής ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Γαβριήλ, διάβασε την σχετική εγκύκλιο της εκλογής του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων μετέφερε χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ενώ στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Τοποτηρητής και Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος.
Αποσπάσματα από τις ομιλίες των ιερέων του Αντιπεριφερειάρχη και του Δήμαρχου Πρέβεζας αλλά και τον λόγο του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου θα παρακολουθήσετε στα video που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες μαζί με στιγμιότυπα από την άφιξη την πορεία και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.
Μετά το τέλος της τελετής ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Μελέτιου.
Το παρών στην ενθρόνιση έδωσαν πολλοί μητροπολίτες απ όλη την Ελλάδα ενώ κατέφθασαν με λεωφορεία και πλήθος πιστών από την ενορία του κ. Χρυσόστομου στην Αθήνα.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο σχετικές εικόνες …
Δείτε τα VIDEO που ακολουθούν σε HD


Δείτε το σχετικό βίντεο:











http://www.pamepreveza.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.