Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ιερισσού: ''Ευχαριστώ τον Θεό που πάτησα το χώμα της Μακεδονίας'' (ΦΩΤΟ)

ierisΓράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Φώτο: Αρναία, Γιώργος Φερδής
"Δεν θα ξεχάσω ποτέ την λαοθάλασσα, που με υποδέχθηκε σήμερα", ανέφερε ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερείου κ. Θεόκλητος, κατά την υποδοχή του σήμερα στην Αρναία.
Κλήρος, άρχοντες του τόπου και  ο λαός της Αρναίας που υποδέχθηκε σήμερα τον Μητροπολίτη τους, τον οποίο
τον καλωσόρισαν με χειροκροτήματα και φωνάζοντας ΑΞΙΟΣ!
"Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να πατήσω πρώτα το χώμα της Αρναίας, τον ευλογώ και τον ευχαριστώ γιατί με αξίωσε να πατήσω το χώμα της Μακεδονίας και της Χαλκιδικής!", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεόκλητος.
Σε άλλο σημείο αναφερόμενος για τον λαό τόνισε: "Θέλω όταν απέλθω από τον κόσμο, να μπορεί να είμαι υπερήφανος για τούτο τον λαό και να θυμάμαι! Άλλη ποιότητα! Άλλοι άνθρωποι με ανοιχτές καρδίες, Μακεδόνες με ιστορία και πνευματικότητα. Αρωματισμένοι από την αλμύρα μεν της θάλασσας και του βουνού το αέρι, αλλα από την άλλη μεριά από το λιβλανι του Αγίου Όρους".
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού αναφερόμενος στα περί χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Θέλω να θυμήσω σε μερικούς που λένε ότι θα γίνει χωρισμός Εκκλησίας και πολιτείας, ότι τι να χωρίσουν την σάρκα από τα οστά; Το αίμα από την καρδία και την συνείδηση; Ξεχνάνε μερικοί ότι η ελευθερία και η συνείδηση αυτού του Έθνους, συνελήφθη στους νάρθηκες των ναών και των Ιερών Μονών, μεγάλωσε κάτω από τους τρούλους των ναών".
"Τους ανθρώπους τους οποίους υπηρετεί η Πολιτεία η Εκκλησία τους διακονεί! Ποιούς να χωρίσουμε;Τον λαό δεν μπορούμε να τον χωρίσουμε από την Εκκλησία, γιατί είναι μάνα του ήταν, μάνα του ήταν και μάνα του θα μείνει", πρόσθεσε ο κ. Θεόκλητος.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιερισσού, ανέρθηκε στην κρίση που βιώνει η χώρα μας, τονίζοντας ότι "η κρίση που έχει επέλθει τώρα τελευταία, θα ξεπεραστεί μην φοβάστε!"
"Θαρρώ πρέπει όλη να ακούσουμε τους στίχους του έλληνα νομπελίστα που λένε: Με τη καρδιά, με τη πνοή, τι πόθους και τη πάθος, πήραμε την ζωή μας λάθος! Αλλάξαμε ζωή; Πρέπει να αλλάξουμε ζωή…", σημείωσε ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσού.
Εν συνεχεία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, τελέστηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Τον νέο μητροπολίτη υποδέχθηκαν εντός του ναού πλειάδα αρχιερέων, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές καθώς και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ανέγνωσε την εγκύκλιο της εκλογής του Μητροπολίτη Θεοκλήτου, καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα.
Τον Μητροπολίτη Ιερισσού εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίοθυ, προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος.
 ieris
ieriso1
ieriso2
ieriso3
ieriso4
ieriso5
ieriso6
ieriso7
ieriso8
ieriso9
ieriso10
ieriso11
ieriso12
ieriso14
ieriso15
ieriso16

http://www.romfea.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.