Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ένα ιδιαίτερο πανηγύρι στην Παναγιά την Επισκοπή της Σαντορίνης! 14.8.2011

Ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νησιού της Σαντορίνης είναι και ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγιά την Επισκοπή.
Κατά την παραμονή του εορτασμού την 14η Αυγούστου ξεκινάει η διαδικασία για την Παρασκευή των φασολιών (μαυρομάτικα) και της παραδοσιακής φάβας.
Φέτος (14.8.2011) μαγείρεψαν 250 κιλά φάβα και άλλα 250 κιλά φασόλια.
Είχαν δηλαδή, έξι μεγάλα καζάνια φάβα και άλλα τόσα
από φασόλια.
Επίσης για τα πιο πάνω είδη είχαν και 2 καζάνια από κρεμμύδι και άλλα 2 από σάλτσα (για τα φασόλια), δηλαδή συνολικά υπήρχαν 16 εστίες καζανιών στην περιοχή της παρασκευής της πανήγυρης.

Στο τέλος του εσπερινού αφού ευλογήθηκε η αναφερόμενη πανήγυρη έγινε και η διανομή της στο κοινό  από ένα μπολ φάβα και ένα φασόλι τα οποία  συνορευόντουσαν από άφθονο σπιτικό Σαντορινιό κρασί…..2. Παναγιά η Επισκοπή της Σαντορίνης

3. Ιστορική αναδρομή στη κλοπή των εικόνων της Παναγίας Επισκοπής Γωνιάς Θήρας (Σαντορίνη)

 

Κλικ εδώ Δεκαπενταύγουστος, το "Πάσχα" του Ελληνορθόδοξου Καλοκαιριού!!!

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.