Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ιστορική αναδρομή στη κλοπή των εικόνων της Παναγίας Επισκοπής Γωνιάς Θήρας (Σαντορίνη)

Σαν σήμερα πριν από  29 χρόνια στην Μέσα Γωνιά της Σαντορίνης έγινε μια μεγάλη  κλοπή, που μέχρι και σήμερα, σημάδεψε και τραυμάτισε βαριά την τοπική μας κοινωνία.

Από τον Ιστορικό Βυζαντινό Ιερό Ναό της Παναγίας Επισκοπής εκλάπησαν 26 σημαντικές εικόνες μεγάλης Ιστορικής και Πνευματικής Αξίας για το νησί της Σαντορίνης.


Δυστυχώς οι έρευνες μέχρι και σήμερα απέβησαν  άκαρπες, αλλά ο κρυφός πόθος του κάθε Σαντορινιού είναι να αξιωθεί και να τις δει πάλι στο φυσικό τους χώρο.

Σήμερα όμως κοιτάζοντας αμήχανα το τέμπλο του ναού, ο νους μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, και η καρδιά μας να   ραγίζει αφού τα ιερά μας κειμήλια δεν βρίσκονται πλέον στη θέση που τους αξίζει….Ανάμεικτα τα συναισθήματά 

Γιατί  να επιτρέψει ο Θεός να γίνει αυτό το κακό στον τόπο μας;

Στη σιωπηρή μου αυτή σκέψη έρχεται και η ανάλογη βουβή απάντηση:


Μεγάλο το Μυστήριο της Παιδείας του Θεού!

Πηγή: Αρμενιστής

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.