Το νησί της Σαντορίνης ένα απέραντο γεωλογικό μνημείο, εξακολουθεί να μαγεύει τον κάθε επισκέπτη, από τις φυσικές ομορφιές που της χάρισε ο Θεός.
Φανταστική και μαγευτική είναι η απέραντη καλντέρα με την γλυκιά της αγριάδα, που όσες φορές και να την δει κανείς, συνεχίζει να του προκαλεί ανεξήγητες ψυχοθεραπευτικές εντυπώσεις.
Ποτέ δεν μπορούμε να "χορτάσουμε" την καρτποσταλική θέα της μαγευτικής καλντέρας!!!
Οι ομορφιές της όμως δεν σταματούν εδώ, αφού
οι παραλίες της, έχουν την δική τους πινελιά, από αυτές που γνωρίζει ο κάθε επισκέπτης
οι παραλίες της, έχουν την δική τους πινελιά, από αυτές που γνωρίζει ο κάθε επισκέπτης
Η αρχιτεκτονική της, αφήνει άφωνους όλους εκείνους που προσπαθούν να την ερευνήσουν.
Χαρακτηριστικά είναι οι παραδοσιακοί της οικισμοί, οι πανέμορφες εκκλησίες του νησιού, αλλά και οι παραδοσιακές κατοικίες.
Ο πρωτογενής τομέας του νησιού, έχει την δική του ταυτότητα στο κρασί, την φάβα, τα πεντανόστιμα και άνυδρα ντοματάκια, αλλά και άλλα άνυδρα προϊόντα.
Η πολιτιστική της κληρονομιά και αυτή έχει μια βαθειά ιστορία από την προϊστορική περίοδο και μετά.
Όλες αυτές οι εικόνες συνθέτουν ένα μεγάλο πάζλ που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.
Σ΄ όλες αυτές τις ομορφιές έρχεται να βάλει και το δικό της στίγμα η νεολαία του Πύργου, ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό τρόπο, που το ξεκίνησαν εδώ και είκοσι χρόνια περίπου.
Πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό πασχαλινό έθιμο της Σαντορίνης κατά την περιφορά του επιταφίου της Μ. Παρασκευής, στα πρανή και γραφικά σοκάκια του χωριού.
Πραγματικά είναι μια μοναδική ευκαιρία που αξίζει να ζήσετε από κοντά κατά την ημέρα αυτή.
Ο Πύργος της Σαντορίνης εξ΄ ονόματός του βρίσκεται στη κορυφή του νησιού και είναι ορατός σχεδόν απ΄ όλα τα σημεία του νησιού.
Εύστοχη η ιδέα της νεολαίας της περιοχής που την ξεκίνησαν κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες και γιορτάζεται μ΄ έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο.
Αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι και ο Δήμος Θήρας, ο οποίος οικονομικά συμβάλλει με το ποσό των 13.000 ανά έτος στην προσπάθεια αυτή.
Αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι και ο Δήμος Θήρας, ο οποίος οικονομικά συμβάλλει με το ποσό των 13.000 ανά έτος στην προσπάθεια αυτή.
Έτσι λοιπόν το βράδυ της Μ. Παρασκευής και λίγο πριν την έξοδο για την περιφορά του Επιταφίου, ανάβουν χιλιάδες διάσπαρτα τενεκεδάκια στις μάντρες και στις ταράτσες των σπιτιών και εκκλησιών, δηλαδή σ΄ ολόκληρο το Ενετικό κάστρο και το μεσαιωνικό χωριό του Πύργου.
Μέσα σ΄ αυτή την κατανυκτική και συναρπαστική ατμόσφαιρα, από χιλιάδες φλόγες που τρεμοπαίζουν, διέρχεται ο Επιτάφιος της περιοχής πλημμυρισμένος από τους γλυκούς εκκλησιαστικούς ύμνους και τα εγκώμια της ημέρας, αλλά και το άρωμα του θυμιάματος.
Πλήθος επισκεπτών έχουν κατακλύσει τα γραφικά σοκάκια της περιοχής, τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και την πλατεία του χωριού.
Με όλα αυτά ο Πύργος συνεχίζει να διατηρεί με νοσταλγία την αύρα και την ατμόσφαιρα μιας γοητευτικής και ρομαντικής περιόδου, κάθε χρόνο στους επισκέπτες του από την φλεγόμενη βραδιά της Μεγάλης Παρασκευής, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια ανάλογες εικόνες και βίντεο μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Περιφορά Επιταφίου στον Πύργο της Σαντορίνης
Περιφορά Επιταφίου στον Πύργο της Σαντορίνης
Δείτε το βίντεο!!!
Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την περιοχή του Πύργου της Σαντορίνης!
Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: Αρμενιστής
Κλικ εδώ. Μεγάλη Παρασκευή Αποκαθήλωση στο Καμάρι της Σαντορίνης 29.4.2016
Κλικ εδώ. Μεγάλη Παρασκευή Επιτάφιος & η περιφορά του στο Καμάρι της Σαντορίνης 10.4.2015
Κλικ εδώ. Μεγάλη Παρασκευή. Η Αποκαθήλωση στο Καμάρι της Σαντορίνης 10.4.2015
Κλικ εδώ. Μεγάλη Πέμπτη βράδυ. Η Σταύρωση του Χριστού στο Καμάρι της Σαντορίνης 28.4.2016
Κλικ εδώ. Προετοιμασία Επιταφίου στο Καμάρι της Σαντορίνης 13.4.2012
(Οι Επιτάφιοι της Σαντορίνης) Κλικ εδώ και εδώ για να δείτε τους επιτάφιους της Σαντορίνης