Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

fthiotidaΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος σήμερα το πρωί ιερούργησε και ομίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα και εν συντομία στο έργο του Αγίου Κωνσταντίνου και στη μεγάλη προσφορά του στην Εκκλησία. Επεσήμανε την μεγάλη αλλαγή που έχει επέλθει στο ήθος πολλών χριστιανών για την οποία ευθύνεται η κακή χρήση

της ελευθερίας, της εξουσίας και της δυνάμεως που έχει ο άνθρωπος.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε στενή σχέση με τον Θεό και την Εκκλησία που είναι η μόνη εγγύηση και για την οικονομική κρίση.
Στο τέλος του κηρύγματός του ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ειδικότερα στους άνδρες που φέρουν το όνομα του Αγίου Κωνσταντίνου να μιμούνται την ευλάβεια και την αγιότητά του και στις γυναίκες που φέρουν το όνομα της Αγίας Ελένης να μιμούνται την στοργικότητά της αλλά και την φιλανθρωπία της.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ των άλλων οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος και κ. Ελένη Μακρή, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Ευάγγελος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Μώλου και Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας  μαζί με  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής της Αεροπορικής  Μονάδας Καυσίμων Μοδίου Παναγιώτης Τσουρής, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού, οι τέως Βουλευτές κ. Τόνια Αντωνίου και κ. Θεόδωρος Χειμάρας και ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Κωνσταντίνου κ Κωνσταντίνος Λιάλος καθώς και ιερείς από τις όμορες ενορίες και πλήθος κόσμου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον πατέρα Ιωάννη Ελευθερίου, εφημέριο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καινουρίου για την εργατικότητά του και την προσφορά του στην Εκκλησία.
Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Σεραφείμ Κυρίτση.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας το εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφερε κέρασμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.
fthiotida1
fthiotida2
fthiotida3
fthiotida4
fthiotida5
fthiotida6
fthiotida7
fthiotida8
http://romfea.gr

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.