Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ποιός είναι;

Ο μεγαλύτερος θεωρητικός φυσι­κός του εικοστού αιώνα, ίσως και ο σπουδαιότερος των δύο-τριών τελευ­ταίων αιώνων, είναι ο Αλβέρτος Αϊν­στάιν.

Στην εφημερίδα ΒΗΜΑ (24/2/2002) αναδημοσιεύθηκε συνέντευξη του διά­σημου αυτού επιστήμονα, πού είχε δοθεί το 1930. Σ' αυτήν, είπε ανάμεσα στα αλλά και τα εξής:

-Ερώτηση: Δέχεσθε την Ιστορική ύπαρξη του Ιησού Χριστού;
-Απάντηση: Ασφαλώς. Δεν έχω καμμιά αμφιβολία. Κανένας δεν μπο­ρεί να διαβάσει το Ευαγγέλιο δίχως να νιώσει την πραγματική παρουσία του Ιησού Χριστού. Η προσωπικότητα Του βρίσκεται μέσα σε κάθε λέξη. Καμμιά άλλη διήγηση δεν είναι εμπλουτισμένη με τόση ζωή, όσο οι ιστορίες της Καινής Διαθήκης. Είναι εντελώς διαφορετική η εντύπωση πού μας δημιουργούν οι διάφοροι ήρωες -πρόσωπα μυθικά και ιστορικά- της ανθρωπότητας. Κανένας από αυτούς δεν έχει την αυθεντική ζωντάνια του Ιησού.
* * *

Ο Αϊνστάιν ήταν Εβραίος. Ο ίδιος δήλωνε ότι πίστευε στο Θεό. Και γι' αυτό ο τρόπος πού μιλούσε για τον Χριστό, ήταν πολύ εντυπωσιακός.

* * *

Πόσοι, όμως, από μας, τους λεγό­μενους Χριστιανούς, θα μιλούσαμε για τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, με τέτοιο ενθουσιασμό;

Γιατί, όμως, να μην μπορούμε να το κάνουμε;
1. Γιατί δεν Τον γνωρίζουμε καλά. Δεν φροντίσαμε να καταλάβουμε ότι αυτός είναι δημιουργός του σύμπα­ντος. Και σωτήρας μας. Και γι' αυτό και λίγο τον αγαπάμε!
2. Γιατί δεν γνωρίζουμε καλά το Ευαγγέλιο του Χριστού. Ότι δηλ. ο Χριστός θέλει όλοι οι άνθρωποι να σωθούν και να γνωρίσουν την αλήθεια Του (=το πρόσωπο Του!). Να σωθούν από την δυστυχία της ζωής μακριά από τον Χριστό και χωρίς τον Χριστό.
3. Γιατί, ως άνθρωποι, δελεαζόμα­στε υπερβολικά από τα αγαθά της παρούσης ζωής και από την μέριμνα για την απόκτηση τους. Χάνουμε έτσι από τον πνευματικό μας ορίζοντα το πρόσωπο του Χριστού.
* * *

Συνεπώς, είναι χρέος μας με την μελέτη και την προσευχή να εφαρμό­σουμε τα λόγια του Κυρίου:

-Μάθετε από μένα ότι είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά και θα βρείτε ψυχική ανάπαυση (Ματθ. 1129).
Αρχμ. Ν.Κ 

Μηνιαίο Περιοδικό Ι.Μ.Νικοπόλεως & Πρεβέζης Αρ. Φύλλου 291 
«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;» του Αρχμ. Ν

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.