Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Απαιτεί σοβαρότητα!

  Λες, ότι, θέλεις:

• να επουλώσεις τις πληγές της ψυχής σου·
• να θεραπεύσεις τις αμαρτωλές σου συνήθειες·
• να νικήσεις τον κακό εαυτό σου· τα ολέθρια πάθη πού όλο και σε τραβάνε προς τα κάτω.


Ξέρε το καλά! δεν θα το πετύ­χεις ποτέ μόνος σου!
Εργαλείο- μέσο, για την θερα­πεία της ψυχής σου, έχεις, άμα το θελήσεις, την εξομολόγηση! Μην πλανάσαι! Άλλη οδός δεν υπάρ­χει! Μόνο η σωστή εξομολόγηση ξεριζώνει το κακό από την ψυχή.
Λοιπόν. Ένα έχω να σου ειπώ: μην παίζεις με την υγεία της ψυχής σου! Για την σωματική σου υγεία κάνεις τον κόσμο άνω-κάτω. Τρέ­χεις σε γιατρούς και σε νοσοκομεία προκειμένου να θεραπεύσεις το σώμα. Δεν είναι ντροπή, αν όχι και ανοησία, να μην ενδιαφέρεσαι, τουλάχιστον τόσο όσο ενδιαφέρε­σαι για την υγεία του σώματος σου, και για την ψυχική σου υγεία;
Η εξομολόγηση δεν είναι παρωνυχίδα. Είναι κάτι το πολύ σοβαρό. Και απαιτεί, σοβαρότητα. Σωστή προετοιμασία και ειλικρινή εξαγόρευση των αμαρτιών σου. Διαφο­ρετικά, θεραπεία δεν γίνεται.
Οσίου Στάρετς Νίκωνος
Μετ: Αρχιμ. Αλκ.Μ.


Μηνιαίο Περιοδικό Ι.Μ.Νικοπόλεως & Πρεβέζης Αρ. Φύλλου 291  Αρ. Φύλλου 291
«ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!» του Οσίου Στάρετς Νίκωνος

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.