Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Εορτασμός Αγίου Αχιλλίου Επισκόπου Λαρίσης 15.5.2019

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Αχίλλιο Επίσκοπο Λαρίσης και πολιούχος της περιοχής.
Ο Άγιος καταγόταν από την Καππαδοκία και έζησε στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου (306 - 337 μ.Χ.). 
Επιδόθηκε στο Ιερό έργο του Ιεροκήρυκα, διδάσκοντας ακατάπαυστα το θείο λόγο σε πόλεις και χωριά, αψηφώντας ανάγκες, βρισιές, διωγμούς και ταλαιπωρίες. Οι μεγάλες και σπουδαίες υπηρεσίες του, τον ανέδειξαν Επίσκοπο Λαρίσης.
Ως Επίσκοπος, υπήρξε ο πνευματικός αρχηγός και διδάσκαλος.
Επαγρυπνούσε για το ποίμνιό του και καθημερινά κήρυττε τον λόγο του Θεού, αλλά και βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό τους φτωχούς, τους αδικημένους, αλλά και τις ορφανές οικογένειες.
Είχε διακριθεί στην Α' Οικουμενική σύνοδο που έγινε το 325 μ.Χ. στη Νίκαια, εναντίον του Αρείου. 
Ο Μέγας Κωνσταντίνος, εκτιμώντας τις αρετές του, του έδωσε μεγάλη χρηματική βοήθεια και την οποία διέθεσε στη Λάρισα για να κτίσει ναούς, αλλά και την βοήθεια και φροντίδα των συνανθρώπων που είχαν ανάγκη.

Προαισθανόμενος το τέλος του, κάλεσε όλο το ιερατείο της περιοχής του και τους έδωσε πατρικές συμβουλές, για τα καθήκοντά τους.
Ως Πολιούχος της περιοχής, κάθε χρόνο γίνονται λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου, και οι κάτοικοι τον τιμούν με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα.Έτσι λοιπόν και ο σημερινός εορτασμός έγινε μέσα πλήθος κόσμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου και τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον φίλο μας αναγνώστη για την αποστολή του ανάλογου φωτογραφικού υλικού από τον σημερινό εορτασμό και παράλληλα ευχόμαστε η χάρη του Αγίου να είναι πάντοτε μαζί μας.

Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά



















Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από την περιφορά της εικόνας του Αγίου πριν από 2 χρόνια


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.