Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Εορτασμός Εσπερινός Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στο Εμπορείο της Σαντορίνης 5.5.2015

Στον Ιερό ενοριακό ναό του Ευαγγελισμού της  Εμπορείο της Σαντορίνης έγινε ο εορτασμός της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανίου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Μητροπόλεως Βεροίας Πατήρ Πορφύριο, ο οποίος έφερε κατά τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας τεμάχιο του Ιερού της Λειψάνου προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Το θείο λόγο της ημέρας κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Προδρόμου Π. Πορφύριος αναφερόμενος συνοπτικά στα βιώματα της σύγχρονης Αγίας Σοφίας, όπως μπορείτε να ακούσετε και να δείτε στο πιο κάτω βίντεο και στο χρονοδιάγραμμα του βίντεο  21:54.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, μοιράσθηκε άρτος από τον Μητροπολίτη Θήρας, αλλά και βιβλιαράκι του βίου της Αγίας από την Ιερά Μονή του Αγίου Προδρόμου της Μητροπόλεως Βεροίας.
Η χάρη και η ευλογία της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρας ασκήσασα να είναι πάντοτε μαζί μας.
  Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες αποσπασματικές εικόνες και βίντεο από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο Θήρας μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας 
 Χριστός Ανέστη! και Χρόνια Πολλά
 Δείτε το βίντεο!

 http://www.romfea.gr
Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

ag. sophia kleisouras 1c 

 

Κλικ εδώ. Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα. Μία σύγχρονη Μυροφόρος +6 Μαΐου

 

 


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα (1883 - 1974) +6 Μαΐου 

 

 

 

 

 

 

 

 



Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.