Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών 16.5.2015

Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών &πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος
«Συγκινούμαι διότι βλέπω αυτά για τα οποία μας μιλούσε ο πανεπιστημιακός μου δάσκαλος Σπυρίδων Μαρινάτος» δήλωσε ο Μακαριώτατος ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και θαύμασε τα προερχόμενα από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου ευρήματα.

Ακολούθως παρευρέθη στη λήξη του Προγράμματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης των στελεχών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το εν λόγω πρόγραμμα με θέμα «Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη πραγματικότητα», πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη, διά του Γραφείου Νεότητας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά το έτος 2015, με στόχο την παροχή των απαραίτητων εφοδίων στους κατηχητές, τα στελέχη κατασκηνώσεων και τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως στην εκπαίδευση. Διατυπώθηκαν επιστημονικές θέσεις, απόψεις και προβληματισμοί πάνω σε θέματα ψυχολογικά και παιδαγωγικά που αφορούν  στην παιδική και νεανική ηλικία με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες της παιδαγωγικής, παιδοψυχιατρικής, παιδοψυχολογίας και λογοθεραπευτικής.

Συντονιστής της υλοποίησης του Προγράμματος στη Θήρα ήταν ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ψυχίατρος και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος.

Ο Μακαριώτατος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία πραγματοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς έτσι οι κληρικοί και οι λαϊκοί συνεργάτες της Εκκλησίας παίρνουν τα απαραίτητα εφόδια και προβαίνουν σε ανανέωση των γνώσεών τους για τη διαποίμανση του λαού του Θεού.

Στην λήξη του προγράμματος παρευρέθηκαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και τα στελέχη του νεανικού έργου της και επιδόθηκαν από τον Μακαριώτατο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας οι σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.




 

 

 

Κλικ εδώ. Επίσκεψη Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Σαντορίνη από 15.5.2015 

 




 

 

 

Κλικ εδώ. Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στο ιερό ναό του Αγίου Αριστείδη στις Κατοικιές Φηρών Σαντορίνης 13.9.2012 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Περίσσα της Σαντορίνης 13 & 14.9.2012, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου στη Σαντορίνη κατά το  χρονικό διάστημα από 13 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2012

 

 

 

 

 

 


Κλικ εδώ. Ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Γιορτή Νεότητας Διενοριακών Κατηχητικών Συντροφιών Μητροπόλεως Θήρας 11.5.2014 

 

  

 

 

 

Κλικ εδώ. Κατηχητικές Διενοριακές Αθλητικές Εκδηλώσεις από τη Νεότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων, στι Γήπεδο του Καμαριού 25 Μαΐου 2013

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 

 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.