Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Εορτασμός Αγίου Επιφανίου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, Μάιος 2012

Ο Άγιος Επιφάνιος (κλικ εδώ για το βίο του Αγίου) του Ακρωτηρίου  της Σαντορίνης (1673), βρίσκεται στη μέσα μικρή πλατεία του χωριού.
Το μεράκι των κατοίκων της περιοχής φαίνεται από τις στολισμένες εικόνες, αλλά και του χώρου εν γένει  όπως θα δείτε από την ιστοσελίδα μας, από πλούσια διακόσμηση των ποικίλων και άφθονων λουλουδιών της εποχής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ηλικιωμένων, θυμούνται ότι σε παλαιότερες εποχές κατά την παραμονή και ημέρα εορτασμού
έφερναν άφθονα και διάφορα γλυκά, τα οποία τοποθετούσαν μέσα σε κοφίνια, για διανεμηθούν στο κοινό.
Χαρακτηριστικά μια κυρία μας περιέγραψε την τότε προσφορά του πατέρα της, ο οποίος κάθε χρόνο και κατά την ημέρα αυτή, έφερνε ένα κουτί λουκούμια, στο χώρο αυτό.
Στη τελετή χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες:   Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ.κ.  Δωρόθεος, καθώς και ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιος ο οποίος και εορτάζει σήμερα και του ευχόμαστε: Εις Πολλά τα Έτη.

              ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ




Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Επιφανίου και Θεοδώρου στο Καμάρι της Σαντορίνης


Πηγή: Αρμενιστής

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.