Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο της Σαντορίνης 12.12.2011

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Κυκλάδων είναι και το Εμπορείο της Σαντορίνης.

Το χωριό αυτό έχει πανέμορφους και διάσπαρτους ενοριακούς ναούς στη περιοχή του.

Ένας από αυτούς είναι και ναός του Αγίου Σπυριδώνου, όπου η ημέρα αυτή έχει καθορισθεί ως τοπική εορτή του Εμπορείου και κατά συνέπεια είναι και ημέρα αργίας.

 Η Εκκλησία του του Αγίου Σπυριδώνου  βρίσκεται προς την πλευρά του "Ποταμού" και κάτω από το κάστρο του χωριού.

Κατά την ημέρα της παραμονής του εορτασμού και κατά το τέλος του εσπερινού όταν αναφέρονται στο απολυτίκιο του Αγίου, σύμφωνα με την παράδοσή τους, ελευθερώνουν μικρά ωδικά πουλιά μέσα στο ναό, δηλώνοντας κατά το τρόπο αυτό, ότι την ημέρα αυτή, σύσσωμη η φύση συμμετέχει στο πανηγυρικό εορτασμό της περιοχής.


Την επομένη του εορτασμού πέρα από τις βυζαντινές μουσικές κυψέλες της ακολουθίας του Αγίου, συνοδεύονται και από τα ωδικά άσματα των πουλιών....

Μετά το πέρας του εορτασμού ανοίγονται τα παράθυρα του ναού και οι μικροί μας φίλοι, μας αποχαιρετούν και ξαναεπιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον.Μετά την Θεία Λειτουργία του εορταζόμενου Αγίου, έγινε περιφορά της εικόνας στο χωριό και κατόπιν μοιράσθηκε πανήγυρη από σουπιές κοκκινιστές με κοφτό μακαρονάκι και ντόπιο κρασί.

Χρόνια Πολλά και Ευάρεστα στο Θεό.
Εν συνεχεία και πιο κάτω ακολουθεί ανάλογο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Αρμενιστή.

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.