Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Υποδοχή Επιτραχηλίου του Αγίου Ενδόξου & Νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου στο Εμπορείο της Σαντορίνης 9.12.2016

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Εμπορείου της  Σαντορίνης  έγινε η υποδοχή του επιτραχηλίου του Αγίου και ενδόξου νέου Ιερομάρτυρα Φιλουμένου, χοροσταντούντος του   Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.
Μετά την υποδοχή έγινε ο εσπερινός και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον Γέροντα Ιουστίνο του Αγιοταφίτου, ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Φρέατος του Ιακώβ και διάδοχος του Αγίου Φιλουμένου, με θέμα: Τα Πανάγια Προσκυνήματα και τον Άγιο Φιλούμενο.
Το επιτραχήλιο του Αγίου θα παραμείνει στο ιερό ναό του
Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μέχρι στις 11 Δεκεμβρίου και μετέπειτα θα παραμείνουν μόνιμα στον ιερό ναό του Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο της Σαντορίνης.

Ενόψει των λατρευτικών εκδηλώσεων του Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο της Σαντορίνης, ο Γέροντας Ιουστίνος θα λαμπρύνει με την παρουσία του τον εορτασμό του Αγίου και Πολιούχου του Εμπορείου της Θήρας, όπου και θα ομιλήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής.
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και στις 6:00 το απόγευμα θα γίνει ο Μέγας Εσπερινός και τα Εγκώμια στον Άγιο σπυρίδωνα.
Στις 9:30 θα ακολουθήσει το Μικρό Απόδειπνο μετά των χαιρετισμών στον Άγιο Σπυρίδωνα.
Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:00 το πρωί θα γίνει το Μεσονυκτικό, ο Όρθρος, Θεία Λειτουργία & Λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου.
Στις 6:00 το απόγευμα θα γίνει η ώρα Θ΄, ο Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την τελετή της υποδοχής, καθώς και την ανάλογη ομιλία από τον διάδοχο του Αγίου Φιλουμένου, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.  
 Η χάρη του Αγίου Φιλουμένου να είναι πάντοτε μαζί μας!
Δείτε τα βίντεο! Ομιλία Γέροντος Ιουστίνου του Αγιοταφίτου Ηγούμενος Ι. Μ. Φρέατος του Ιακώβ για τα Πανάγια Προσκυνήματα και τον Άγιο ΦιλούμενοΚλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

 Πηγή: Αρμενιστής

 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Επαναλειτουργία Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης 

 
 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2015 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2014 


 

 


 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης 11 & 12.12.2012

 

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.