Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ομιλία Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, στην Α' Ημερίδα Νεότητας Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14.9.2013 το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Φηρών η Α' Ημερίδα Νεότητας που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων.   
Η ημερίδα ασχολήθηκε με το θέμα: 
«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13 & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013-14»  και περιείχε τρείς συνεδρίες που
αντιστοιχούσαν θεματολογικά στον απολογισμό, τους προβληματισμούς και τον προγραμματισμό της κατηχητικής δράσης που αναπτύσσεται οργανωμένα τα τελευταία χρόνια με την έμπειρη καθοδήγηση του προϊστάμενου του Γραφείου Νεότητος,  π. Χριστοφόρου Καραμολέγκου. 

Γνωστοί ιεροκήρυκες και θεολόγοι από την Μητρόπολη Θήρας (π. Νικόλαος Σιγάλας, π. Βασίλειος Αλεξόπουλος, κ. Νικόλαος Κουλουριώτης, κ. Γεώργιος Σίσκος), καθώς και από την περιφέρεια των Αθηνών, (όπως ο π. Θωμάς Συνοδινός, ο π. Κωνσταντίνος Συρίγος από την Μητρόπολη Μεσογαίας) προσπάθησαν να αναθερμάνουν με τον λόγο τους τον ιεραποστολικό ζήλο των κατηχητών της Μητροπόλεως που επίσημα ξεκινούν το έργο της κατηχήσεως στις 6 Οκτωβρίου.
Την βραδιά λάμπρυνε με την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος είχε νωρίτερα χοροστατήσει και λειτουργήσει στις εορταστικές ακολουθίες για την εορτή του Τιμίου Σταυρού στην Περίσσα.




Ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος πήρε τον λόγο στο τέλος της ημερίδας και σχολίασε την σημασία που είχε για την οργάνωση της κατηχητικής δράσης για τη νέα χρονιά. 

Οι κατηχητές είχαν ενεργό ρόλο στην ημερίδα αφού -σχεδόν από όλα τα χωριά- έθεσαν προβληματισμούς ενώπιον του Σεβ. Μητροπολίτου και των εφημερίων ιερέων τους με σκοπό να βρεθούν από κοινού λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα.

 Ευχόμαστε η νέα κατηχητική χρονιά να δώσει την ευκαιρία σε όλους μας, κληρικούς και λαϊκούς, να αποδείξουμε ότι έχουμε και βιώνουμε αυθεντικά το ορθόδοξο βίωμα της εν Χριστώ ενότητας και της από κοινού συνεργασίας, κάτι που από μόνο του θα ευαγγελίσει τον Χριστό στις καρδιές των παιδιών μας.










 http://neotitathiras.blogspot.gr


Κλικ εδώ. Βιογραφικό Σημείωμα Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Περίσσα της Σαντορίνης 13 & 14.9.2013

 

 

Κλικ εδώ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής Σαντορίνης 15.9.2013


 

 

 


 

Κλικ εδώ για να ακούσετε την ομιλία από την χειροτονία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
που έγινε στις 30 Απριλίου του 2004

 


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.