Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τα 17 Δέντρα στην Αγία Θεοδώρα

Επάνω σ'αυτή την μικρή επιφάνεια στέγης από πέτρινες πλάκες έχουν φυτρώσει τα 17 πανύψηλα δέντρα και μένουν στους αιώνες ως κατάπληξη και θαυμασμό στα μεγαλεία του Θεού.


Είναι απορίας άξιον να ρωτήσει κανείς πως συντηρούνται αυτά τα δέντρα από νερό,και πως στέκονται σε μια επιφάνεια στέγης,που άντε νάχει πάχος 40 εκατοστά.

Στην αυλή του σπιτιού μου έχω ένα δέντρο πλαισιωμένο με μπετόν αρμέ 15 εκατοστά πάχους τουλάχιστον και όμως οι ρίζες του δέντρου το έχουν σηκώσει στον αέρα.


Αντιληφθείτε τώρα με ίσους όρους να πας να συγκρίνεις το ένα με το άλλο.Και δεν γεννάται μόνο αυτό το ερώτημα.Γεννώνται πολλά.Πως για παράδειγμα με τους ανέμους που πολλαπλασιάζουν την τεράστια δύναμη στη βάση του δέντρου οποιαδήποτε τέλος πάντων είναι αυτή, ώστε να κατεδαφίσουν ως χάρτινο πύργο αυτό το μικρό εκκλησάκι; Ο κοινός νους κάπου εδώ σταματάει. 



Ο επιστημονικός νους θα σηκώσει ψηλά τα χέρια αφού διαπιστώνει ότι το φαινόμενο πάει κόντρα στους νόμους της τάξεως της φύσης,ενώ υπάρχουν βεβαίως και μερικοί από τον συμπαθή αυτό κλάδο που δίνουν κάποια σενάρια,εξήγηση με δικιά τους βεβαίως λογική αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτά έχουν βάση και το κυριότερο κατά πόσον αυτά που λένε πείθουν κιόλας.

Κάτι άλλο που έχω προσέξει (χωρίς να το έχω διασταυρώσει αν τα δέντρα είναι φυλλοβόλα) από μια φθινοπωρινή φωτογραφία που έχω βγάλει, φαίνονται τα γύρω δέντρα να είναι ξερά τα φύλλα τους και πεσμένα,ενώ αντιθέτως των δέντρων στη σκεπή του ναιδρίου να φαίνονται καταπράσινα.

Οι λίγες αυτές γραμμές σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν το μέγεθος του θαυμαστού αυτού φαινομένου στον αναγνώστη,αν ο τελευταίος δεν πάει πρώτα εκεί να το διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια.Και αυτό γίνεται.


Πάρα πολλοί έρχονται και το βλέπουν το φαινόμενο με ποικίλες διαθέσεις και ερμηνείες,πολλοί μάλιστα έχουν και τη συνήθεια καταμέ όχι και τόσο σεβαστή να μαδάνε τα δέντρα παίρνοντας κοντά τους κλωνάρια...σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που αξίζει και μένει φανερό ανά τους αιώνες είναι αυτά καθ'αυτά τα μεγαλεία που χαρίζει ο Θεός κατά καιρούς σε ανθρώπους που τον ευαρεστούν...δικαιολογημένο μεγάλο ενδιαφέρον για την αγία και τα θαυμαστά της.


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.