Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη πλατεία Καμαριού Σαντορίνης 2017! Merry Christmas...Kamari Santorini!!!!!!!!!!!

Μέρα με την ημέρα οι γιορτινές μέρες της γεννήσεως του Θεανθρώπου γίνονται όλο και πιο αισθητές και η κοινωνία μας σιγά σιγά, εστιάζεται στο κλίμα αυτό και διαμορφώνει ανάλογα τον περιβάλλοντα χώρο σκορπίζοντας το άρωμα των Χριστουγέννων.    
Έτσι λοιπόν και στη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης και στη πλατεία του χωριού, ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εργασίες για την διακόσμηση της περιοχής.
Για πρώτη φορά στο Δημοτικό Διαμέρισμα της
περιοχής, τοποθετήθηκε φωτιζόμενο χριστουγεννιάτικο δένδρο ύψους 5 μέτρων, αλλά και τα καθιερωμένα φωτιζόμενα δενδράκια, αποδίδοντας το κλίμα των Χριστουγέννων.
Οι πιο κάτω εικόνες που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, διακρίνεται στις παρυφές της περιοχής και το φωτιζόμενο εκκλησάκι του Αγίου Παγκρατίου, το οποίο δεσπόζει στις κορυφή του μικρού λόφου.
Πέρα όμως από τις εικόνες αυτές που συνηθίζεται να τις απολαμβάνουμε εθιμοτυπικά κάθε χρόνο, καλό θα είναι να δούμε με ιδιαίτερη βαρύτητα το πραγματικό, αλλά και ουσιαστικό μήνυμα των εορτών.
   Με την ενανθρώπηση του Θεού ανοίγεται και πάλι για τον άνθρωπο η Βασιλεία του Θεού και μπορεί να επιτευχθεί από αυτόν ο αρχικός του προορισμός!  

Με τη Γέννηση του Χριστού ο άνθρωπος άρχισε και πάλι να νιώθει τη θέρμη της αγκαλιάς του Θεού να βιώνει τη Βασιλεία Του ως την αληθινή πατρίδα και ως το πατρικό του σπίτι.
Τις δωρεές αυτές του ερχομού του Χριστού, που τις ξεκίνησε με τη Γέννησή Του και τις ολοκλήρωσε με όλη τη ζωή Του και μάλιστα με τον Σταυρό και την Ανάστασή Του, καθώς και με την αποστολή του Πνεύματός Του την ημέρα της Πεντηκοστής, τις απολαμβάνει ο κάθε πιστός μέσα στην Εκκλησία, το ζωντανό σώμα του Χριστού. 
Ιδιαιτέρως στην εν μετανοία συμμετοχή στο σώμα και το αίμα του Χριστού γεύεται ο πιστός τις θεοποιές ενέργειες Εκείνου, που τον καθαρίζουν από κάθε αμαρτία και τον ενισχύουν δραστικά στην πορεία του προς τη θέωση. 

Έτσι η Γέννηση του Χριστού προεκτείνεται στο χρόνο μέσα από το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. 

Στη Θεία Ευχαριστία, το κέντρο της Εκκλησίας, η ενσάρκωση του Χριστού βρίσκει την πληρότητά της. 
Κατά συνέπεια Χριστιανός που δεν κοινωνεί εν μετανοία το σώμα και το αίμα του Χριστού, ιδίως τα Χριστούγεννα, δεν υπάρχει.
Χαρακτηριστικά ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος σε κάποιο σημείο αναφέρει:
Ο Άκτιστος κτίζεται, ο Αχώρητος χωρείται και ο Πλουτοδότης πτωχεύει με τη σάρκα μου, για να πλουτίσω εγώ με τη Θεότητά Του.


Αυτές λοιπόν τις μεγάλες στιγμές της Ορθοδοξίας, η Φάτνη του Χριστού ας είναι στις καρδιές μας, και ας μη λησμονούμε να παραθέτουμε τα πάντα στο Χριστό....!
 Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!!!! 
Ο Ερχομός Του ας πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας με το Ουράνιο και Πανάγιο Φως της Αγάπης Του…. !

 Χριστουγεννιάτικη πλατεία
 Δείτε το βίντεο!Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης


Πηγή: Αρμενιστής


Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ξεκίνησε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης!!! 2016 

 

 

 

Κλικ εδώ. Χριστουγεννιάτικες εικόνες από την Τζούλια στο Καμάρι της Σαντορίνης 6.12.2014 

 

 

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.