Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Παναγιά την Μεσανή στο Εμπορείο της Σαντορίνης μετά από 34 χρόνια!!!

Τα Εισόδια της Θεοτόκου κατά τη φετινή χρονιά -και μετά από 34 χρόνια- θα εορτασθούν στον Ιστορικό Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας της Μεσανής.
Την παραμονή της εορτής (Κυριακή 20.11.2016) και ώρα 17:00 θα γίνει η επίσημη ενθρόνιση της ιεράς εικόνος της Παναγίας της «Καρδιωτίσσης», προστάτιδος και εφόρου Εμπορείου, κι ακολούθως ο Πανηγυρικός Εσπερινός με την Παράκληση. 
Ανήμερα (Δευτέρα 21.11.2016), το πρωί η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 17:00 ο Εσπερινός με την Παράκληση στην Παναγία την
«Καρδιώτισσα».
Η Παναγία η «Καρδιώτισσα» αποτελεί ιερά εικόνα του 16ου αιώνος, μεγάλων διαστάσεων, που προσφάτως συντηρήθηκε και ασημώθηκε με τον παραδοσιακό τρόπο των βυζαντινών χρόνων. Έως και την εποχή που στο Εμπορείο ήταν εφημέριος ο μακαριστός π. Αβέρκιος Βασσάλος, κατείχε περίοπτη θέση στο ιστορικό ναό της Παναγίας της Μεσανής και στις ψυχές των Εμποριτών που σε κάθε δύσκολη στιγμή κατέφευγαν σε Εκείνη και ζητούσαν τις πρεσβείες Της στον Κύριο. 
Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που την λιτάνευαν στο χωριό για θεραπεία ασθενειών αλλά και σε περιόδους μεγάλης ανομβρίας και η Παναγία έδιδε τη λύση.

 

 

 

Κλικ εδώ.  Επέτειος εγκαινίων Ι.Ν. Παναγίας Μεσιανής στο Εμπορείο της Σαντορίνης 30.8.2015

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός των 350 ετών από τα εγκαίνια της Παναγιάς της Μεσανής στο Καστέλι του Εμπορείου της Σαντορίνης 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Πρόσκληση από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «Παναγία Μεσανή» στο Εμπορείο της Σαντορίνης 

 

 

 

 

 Ακολουθεί ανάλογο φωτογραφικό υλικό από την παραμονή της επετείου των εγκαινίων της Παναγίας Μεσανής 29.8.2012Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.