Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Επέτειος εγκαινίων Ι.Ν. Παναγίας Μεσιανής στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Επέτειος εγκαινίων του ιστορικού Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Παναγιά η Μεσιανή) στο Εμπορείο της Σαντορίνης (30.8.1662 - 30.8.2015)
   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στις 30 Αυγούστου η επέτειος των εγκαινίων του ευρισκομένου στο Καστέλι Εμπορείου Ιστορικού Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο εν λόγῳ Ιερός Ναός αποτελεί κτίσμα
του 16ου αιώνος και εγκαινιάστηκε στις 30 Αυγούστου του 1662 επί Αρχιεπισκόπου Σαντορίνης Παρθενίου.
Η επετειακή Θεία Λειτουργία της συμπληρώσεως των 353 ετών από τον εγκαινισμό του Ναού συνδυάστηκε με την περάτωση των εργασιών αναστηλώσεως του εξαιρετικής ομορφιάς κωδωνοστασίου του από τον ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.
Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνιος συμπαραστατούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριο Εμπορείου Θήρας, αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σιγάλα. Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν ύμνοι και ανεγνώσθη ειδική ευχή για την επέτειο των εγκαινίων του συγκεκριμένου Ιερού Ναού, (ποιήματα του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Δοσιθέου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τατάρνης, κατόπιν προτροπής του εξ Εμπορείου Θήρας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου). Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας ανεφέρθη στο ιστορικό ανοικοδόμησης και εγκαινισμού του Ιερού Ναού ως και στις εργασίες αναστηλώσεως του κωδωνοστασίου του ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έδωκε ως ευλογία στους βασικούς συντελεστές της αναστηλώσεως αντίγραφο της ευρισκομένης στο μοναδικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο του Ναού ιεράς εικόνος του Ευαγγελισμού.

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός των 350 ετών από τα εγκαίνια της Παναγιάς της Μεσανής στο Καστέλι του Εμπορείου της Σαντορίνης 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Πρόσκληση από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «Παναγία Μεσανή» στο Εμπορείο της Σαντορίνης 

 

 

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.